miercuri, 19 noiembrie 2014

Concurs de design care aduce lumină în Africa



De aproape 75 de ani, Grupul VELUX contribuie la îmbunătăţirea condiţiilor de locuit din întreaga lume, aducând lumină naturală în casele oamenilor. Pentru a marca această aniversare, Grupul VELUX în parteneriat cu Little Sun, o organizaţie socială care activează la nivel global, iniţiată de renumitul artist OlafurEliasson şi de inginerul Frederik Ottesen, organizează un concurs pentru a îmbunătăţi condiţiile de viaţă în zonele izolate de pe glob, unde nu există electricitate. În cadrul acestui concurs internaţional, studenţii de la facultăţile sau secţiile de design sunt invitaţi să aducă lumină în zonele izolate din Africa prin proiectarea unei lămpi solare Little Sun, într-o ediţie specială.


Little Sun este un producător experimentat care oferă soluţii sustenabile pentru iluminarea comunităţilor izolate din Africa; de aceea este partenerul perfect pentru Grupul VELUX, companie care şi-a dedicat cei 75 de ani de existenţă pentru a aduce lumina naturală în casele oamenilor, cu ajutorul unei game vaste de soluţii, precum renumitele ferestre de mansardă şi luminatoare.

Împreună, cele două companii sunt încântate să lanseze concursul internaţional de design Natural Light (Lumină Naturală). Studenţii din întreaga lume sunt invitaţi să creeze pentru Grupul VELUX şi Little Sun, o ediţie specială a lămpii solare, marcând astfel aniversarea celor 75 de ani de existenţă a Grupului VELUX. Se vor produce 29,000 de lămpi conform conceptului câştigător şi un număr substanţial de lămpi vor fi vândute la preţuri rezonabile în zonele izolate din Africa, asemenea lămpii originale Little Sun.

“Prin concursul Natural Light, oferim studenţilor de la design oportunitatea unică de a-şi vedea propriile creaţii realizate şi vândute în întreaga lume. Este o mare realizare pentru câştigător – acesta va contribui la aducerea luminii sustenabile şi a aerului proaspăt în case iluminate până atunci de lămpi cu petrol – asta în cazul în care au fost în vreun fel iluminate”, declară Michael K. Rasmussen, Director Marketing al Grupului VELUX.

Designul transcende continente

Proiectul Little Sun aduce atât lumină, cât şi condiţii mai bune de trai în zonele îndepărtate ale lumii. Acest proiect pune accent pe nevoia de lumină într-un mod sustenabil, lumina fiind oferită comunităţilor izolate prin intermediul antreprenorilor locali, creându-se astfel locuri de muncă şi aducând profit la nivel local.

“Promovarea şi folosirea energiei solare va aduce o schimbare radicală în vieţile multora – şi în acelaşi timp este un mod de arăta că ne pasă de planeta noastră. Să iei soarele de mână înseamnă să iei viitorul de mână. Având acces la energie şi lumină, avem posibilitatea să ne alegem direcţia în viaţă. Suntem încântaţi să lucrăm cu Grupul VELUX la acest proiect, inspirând tinerii designeri să aibă un impact important prin inovaţie şi creativitate. Ce vom face va avea impact pentru întreaga lume”, spune OlafurEliasson, co-fondator al proiectului
Little Sun.
Lampa trebuie să fie accesibilă - de aceea costul producţiei nu trebuie să depăşească 4 Euro - şi portabilă - greutatea ei nu trebuie să depăşească 300 de grame.

Juriul format din designeri recunoscuţi la nivel internaţional, artişti şi alte persoane implicate va analiza proiectele depuse în martie 2015 şi va anunţa câştigătorul în luna mai 2015.

Cum se te înscrii la concursul Natural Light

Înscrierea la concursul Natural Light se poate face începând cu data de 3 noiembrie 2014. Data limită de depunere a proiectului este 15 martie 2015.
Toate proiectele trebuie depuse în format JPG sau bitmap, de calitate bună, pentru a putea fi analizate pe un monitor de 12.5 inch cu o rezoluţie de 1,366 x 768 pixeli. Imaginile trebuie însoţite de o descriere a proiectului de maxim 500 de cuvinte, scrisă în limba engleză. De asemenea, participanţii trebuie să depună un film de 30 sec care să prezinte proiectul. Găsiţi toate detaliile la înregistrarea pe www.naturallight.org

Materiale media pe VELUX Media Centre
Puteţi vedea şi descărca ultimele apariţii (video, fotografii şi materiale media) din VELUX Media Centre, accesând www.press.velux.com. Aici, vă puteţi înscrie pentru a primi noutăţile VELUX.

Pentru mai multe informaţii, contactaţi
Mădălina Petrescu
Marketing & Design Manager
VELUX România
Tel: 0268 402723

Niciun comentariu: