marți, 2 septembrie 2014

Revista Zeppelin te provoacă la concurs! Baia ca spațiu de locuit

Zeppelin vă provoacă la cel mai mare concurs de până acum, cu premii ce însumează peste 3500 de euro. Competiția e adresată arhitecților, designerilor și studenților la aceste discipline, individual sau în echipă, și are ca temă redefinirea creativă a băii.


Când este prezentată o locuință sunt trecute în revistă, cu mare atenție, camerele de zi și de noapte, apoi sunt enumerate rapid, ca niște rude sărace, așa numitele spații tehnice: bucătăria, cămările și, în fine, baia. Un spațiu atât de sensibil, redus la stigmatul necesității, este evaluat prin ușa întredeschisă după articolele indispensabile: gresia și faianța, closetul și cada. Dar dacă tocmai elementele tehnice care defineau baia ar fi ascunse vederii? Nu vrem să răsturnați complet, scara și să propuneți „o locuință ca anexă a băii“ (deși ne tentase ideea), doar să readuceți baia „în casă“ – un spațiu la fel de plăcut și de prezentabil ca restul locuinței.
Având la dispoziție sistemele Geberit care permit să ascundem vederii mare parte din recuzita tradițională a băii, vă provocăm să vă probați ingeniozitatea printr-o ilustrație digitală / randare 3D, având ca punct de plecare un spațiu deja existent – o baie reală „la gri“, în curs de execuție sau renovare – în care să includeți, obligatoriu, o rigolă de duș cu scurgere în perete Geberit și un rezervor pentru WC Duofix Sigma. 
Randările se vor face pe baza detaliilor CAD ale produselor, ce pot fi descărcate de aici.
Puteți înscrie maximum trei propuneri, fiecare însoțită de o fotografie cu spațiul existent, împreună cu două ilustrații digitale ale soluției de amenajare și un fișier text cu o scurtă descriere. 
Așteptăm proiectele voastre la adresa comunicare@zeppelin-magazine.net
Perioada de desfășurare: 1 septembrie – 24 octombrie 2014
Selectarea proiectelor: 25 – 31 octombrie 2014
Anunțarea câștigătorilor: 14 noiembrie 2014
Competiția va fi jurizată de echipa Zeppelin: arh.Cosmina Goagea, arh.Cosmin Caciuc, arh. Ștefan Ghenciulescu. Proiectele premiate vor fi publicate în Zeppelin #129 / noiembrie 2014
Premiul 1: 1300 euro net 
Premiul 2: 900 euro net 
Premiul 3: 500 euro net

Mai multe detalii pe zeppelin.ro

Niciun comentariu: