joi, 25 septembrie 2014

Noul centru comercial al aeroportului Charles de Gaulle, în programul RIFF 2014

Centrul comercial Aéroville, situat în apropierea aeroportului Charles de Gaulle din Paris, în valoare de 185 de milioane de euro, va fi prezentat în noiembrie la RIFF 2014 de către arhitectul francez Philippe Chiambaretta.

Aéroville, centru de retail şi divertisment, a fost selectat anul acesta la Premiul World Architecture Festival 2014 din Singapore, cea mai prestigioasă competiţie internaţională în domeniul arhitecturii, ce va avea loc în luna octombrie.

Inspirat de conceptul de aeroport şi de societatea modernă în continuş mişcare, proiectul împrumută din vocabularul arhitectural al terminalelor şi al pistelor de aeroport, pentru a forma faţadele duble de oţel şi sticlă ale unui oraş imaginar format din blocuri de mari dimensiuni.

Aeroville va fi centrul unei zone nepopulate anterior. Cu blocuri fragmentate, acesta este un spatiu deschis în care aeroportul inoculează dimensiunea sa cosmopolită, bazată pe conceptul de călătorie şi de „oraş în miniatură”. Aeroportul este spaţiul iconic al unei noi culturi globale migratoare. Transformarea proiectului Aeroville într-o metaforă a călătoriei a fost realizată prin aderarea la aceast concept de utilizare globală.

Despre participarea la RIFF 2014, Philippe Chiambaretta a declarat: “Sunt onorat să particip în calitate de speaker la conferinţa RIFF 2014. Aceasta va fi prima mea vizită la Bucureşti şi sunt extrem de nerăbdător să întâlnesc şi să împărtăşesc cu arhitecţi români aspecte arhitecturale cu care se confruntă astăzi societăţile noastre. La conferinţa RIFF 2014 voi vorbi despre proiectul Aéroville, un nou centru de retail şi divertisment în apropierea Aeroportului Roissy-Charles de Gaulle din Paris. Sunt încântat să împărtăşesc experienţa mea de proiectare şi construire a acestui proiect cu publicul est-european.”

RIFF face parte din seria expoconferinţelor internaţionale de arhitectură organizate de ABplus Events în 2014 la Bucureşti, Varşovia şi Budapesta, împreună cu Ordinul Arhitecţilor din România, Asociaţia Arhitecţilor Polonezi ţi Camera Arhitecţilor din Ungaria. Mai multe informaţii aici.

Website: www.ieriff.ro
Facebook: www.facebook.com/expoconferinte.arhitectura

Niciun comentariu: