marți, 16 septembrie 2014

Doar două săptămâni până la ARThitecture - Principalele teme de discuţie

Ne mai despart doar două săptămâni de cea de-a doua ediţie ARThitecture Conference & Expo, eveniment care aduce la Cluj Napoca 200 de arhitecţi din întreaga ţară. Pe 3 Octombrie ne reunim în cadrul centrului business The Office împreună cu: Carlos Luna (Zaha Hadid), Bryan Avery (Avery Team Architects), Şerban Ţigănaş, Vlad Gaivoronschi, Alexandra Stoica, Eugen Pănescu, Constantin Goagea şi mulţi alţii.

Principalele teme de discuţie la ARThitecture’14:

Carlos Luna - Digital Design Approach and Sustainable Strategies. Arhitecţii de la Zaha Hadid folosesc date care influenţează designul spre o estetică ce urmăreşte calitatea şi concep clădiri optimizate din punct de vedere al sustenabilităţii. Prin prezentarea lui Carlos Lună vom descoperi abordarea digitală a casei de arhitectură Zaha Hadid, unde mai multe tool-uri sunt folosite pentru elaborarea tridimensională a proiectelor, nu numai pentru prezentarea acestora, ci şi ca parte integrată în procesul de proiectare.
Attila Varga – Perspective asupra unui oraş verde. În cadrul evenimentului vom asista la prezentarea volumului "Pakey Lajos, arhitectul Clujului modern. Clădiri celebre între istorie şi reabilitare", o cercetare minuţioasă realizată de Attila Varga în colaborare cu Alexandra Stoica, care reflectă perspectiva arhitecturală a renumitului personaj care a proiectat Casinoul, Restaurantul Chios, Hotelul Conti şi alte clădiri importante din Cluj Napoca.   
,,Dorinţa lui Pákey Lajos ca locuitorii acestei urbe să beneficieze de clădiri şi spaţii curate, aerisite, înconjurate de verdeaţă, în deplină consonanţă cu natura din jur şi fără risipă de materii prime a scos în evidenţă acea perspectivă ce a pledat cu convingere pentru necesitatea promovării unei arhitecturi sustenabile. În fapt, era pledoaria pentru „Clujul Verde”, dar şi pentru un „stil transilvan” autentic care să pună mai bine în evidenţă farmecul acestor locuri şi a clădirilor sale deopotrivă.” - Attila Varga
Alexandra Stoica, Constantin Goagea, Eugen Pănescu şi Marina NeaguReflecţii Urbane, debate la masa rotundă. Principalele tematici pe baza cărora Alexandra Stoica îşi va provoca invitaţii la discuţii sunt:
Calitatea arhitecturii în mediul construit din Cluj – o comparaţie cu alte oraşe importante din România: Bucureşti,  Timişoara, Braşov, Sibiu, Iaşi.
- Zone de influenţă urbană: ce potenţial urban au cele mai importante oraşe din România? În ce mod este acesta este valorificat de către autorităţile publice locale? Reconversii urbane, concursul de arhitectură ca promotor şi accelerator al unei utilizări mai sustenabile, mai raţionale şi mai eficiente a spaţiului urban existent. Studiile de caz luate ca exemple de best practice: Fabrica de Pensule, Halele Carol, Liberty Technology Park.
Depistarea factorilor economici şi socio-culturiali de tip „fermenţi de dezvoltare urbană”
Vlad Gaivoronschi, arhitect şef al clădirii care va găzdui evenimentul în acest an, va prezenta cele mai recente proiecte: Centrul Business The Office din Cluj Napoca şi City Business Center din Timişoara. Invitatul special va conduce participanţii evenimentului într-un tur „în spatele scenelor” clădirii The Office şi va împărtăşi perspectiva arhitecturală cu participanţii la eveniment.   
 Pe lângă oportunitatea de a cunoaşte îndeaproape aceste proiecte, cea de-a doua ediţie ARThitecture prezintă parteneri de încredere, furnizori de produse şi servicii de cea mai înaltă calitate:
Ruukki este specialist în oţel şi construcţii din oţel. Furnizează clienţilor soluţii şi produse metalice eficiente din punct de vedere energetic pentru o viaţă mai bună, pentru o mobilitate mai mare şi pentru un mediu de lucru productiv. Portofoliul de produse include: structuri metalice, panouri termoizolante tip sandwich, produse şi sisteme pentru placări, faţade ventilate, profile autoportante din tabla cutată, casete structurale, hale metalice sau acoperişuri din tiglă metalică.
Compania are aproximativ 8,600 de angajaţi şi o reţea extinsă de distribuitori şi parteneri în peste 30 de ţări, inclusiv Ţările Nordice, Rusia, Europa sau în zone aflate în plină dezvoltare precum India, China sau America de Sud. Vânzările nete din anul 2013 au însumat 2,4 miliarde Euro. Compania este listata la bursa NASDAQ OMX Helsinki (Rautaruukki Oyj: RTRKS). www.ruukki.ro
Înscrierea la eveniment este gratuită pentru arhitecţi cu înscriere în prealabil. Grăbiţi-vă să ocupaţi ultimele locuri disponibile: http://arthitecture.ro/the-conference/registration/.

Eveniment realizat în parteneriat cu OAR. Susţinut de: Floors for You, Big Impex, Chic Ville şi Euro GSM.
Parteneri principali: Ruukki, Reynaers Aluminium, Alukönigstahl.
Organizator: Libero Events

Niciun comentariu: