miercuri, 20 august 2014

Noi tehnologii şi inovatii “în acţiune” la Expoziţia Industriei Mobilei 2014

Organizată în acest an sub genericul BIFE-SIM, Expoziţia industriei mobilei reuneşte la complexul expoziţional ROMEXPO, în perioada 10-14 septembrie, numeroase firme din ţară şi de peste hotare care vor aduce  în atenţia vizitatorilor oferte de mobilă, produse finite din lemn, decoraţiuni , materiale complementare, precum şi noi tehnologii de fabricaţie regasite în instalaţiile, utilajele, echipamentele şi accesoriile expuse, fără de care nu se putea realiza niciun progres.

Târgul se va contura ca o experienţă nouă, menită  să lărgeasca orizontul vizitatorului interesat de produse de mobilier de calitate şi de designul contemporan.


Punctul de atracţie pentru studenţii facultăţilor de arte şi de specialitate din industria lemnului, organizat şi în acest an de Asociaţia Producătorilor de Mobilă din România, îl reprezintă Concursul Naţional de Design de Mobilier, un act de concepere şi de realizare a produselor de-a lungul timpului, ţinănd seama de evoluţiile şi inovaţiile din domeniul  materialelor, tehnologiilor şi a procedeelor industriale noi.

Concurenţii care şi-au înscris proiectele în prima etapă a concursului sunt  aşteptaţi în cea de-a doua etapă a concursului – « Produs realizat », în care au la dispoziţie cca. 3 luni să realizeze produsele de mobilier propuse.
Produsele vor fi expuse în cadrul targului internaţional de mobila, echipamente şi accesorii, BIFE-SIM, în perioada 10-14 septembrie. Tot atunci vor fi aleşi şi premiaţi câştigătorii celei de-a doua etape a Concursului de Design.

În paralel cu activităţile destinate târgului, se va desfăşura Forumul BIFE-SIM, marea întâlnire a celor care lucrează în cadrul industriei mobilei. Conferinţa va supune spre dezbatere cele mai stringente probleme din domeniu, precum « Codul Silvic », aspecte legate de « finanţarea europeană in industria mobilei » şi alte subiecte de interes.


Tot în cadrul BIFE-SIM va avea loc o nouă ediţie a Conferinţei de Design. După “Design, Concept of Living” şi “Design is pure lust”, organizatorii  vor prezenta publicului o nouă faţă a Conferinţei de Design, sub titlul “Life in Design”.
 BIFE-SIM 2014 promite o ofertă reînnoită şi îmbunătăţită de produse, la preţuri speciale.

BIFE-SIM 2014 este organizat de Romexpo şi co-organizat de Asociaţia Producătorilor de Mobilă din România, Camerele de Comerţ şi Industrie din România şi Euroexpo.

Pentru program şi mai multe detalii accesaţi : www.bife-sim.ro.

Niciun comentariu: