joi, 28 august 2014

Directorul unuia dintre cele mai influente birouri de arhitectură din Orientul Mijlociu, la RIFF 2014

Arhitectul Joaquín Pérez-Goicoechea conduce unul dintre cele mai influente birouri de arhitectură din Orientul Mijlociu, specializat în proiectarea și design-ul marilor centre medicale, multipremiate la nivel internațional.

Noua clinică Sulaibikhat este proiectul câştigător al premiului World Architecture Festival 2013 la categoria “Future Projects – Health”, ce va fi prezentat la RIFF 2014 de către arh. Joaquín Pérez-Goicoechea. Proiectul a devenit un pionier în sectorul sănătății, unde aspecte precum viața privată și securitatea sunt abordate prin intermediul unui nou model arhitectural, în care curțile interioare sunt anexate la fațadă, elementul de bază din spatele aceastei tipologii unice. 


Privită din depărtare, clădirea apare precum un element monolitic, solidificând împrejurimile şi creând o cetate cu pereți înalţi de protecție împotriva vandalismului, maximizând, în acelaşi timp, intimitatea. Curțile interioare sunt sculptate în clădire, pentru a permite pătrunderea luminii naturale în toate clinicile. Conceptul de faţadă generatoare de lumină și ventilație este inversat; curțile sunt aduse spre interior faţă de perimetru, creând intimitate sporită de celule metalice cu model geometric.




Datorită densității și varietății programului prezentat în această clinică, spaţiile sunt secționate în mai multe departamente autonome, care pot funcționa independent una de alta. Clinica este dotată cu departamente de raze S, fizioterapie, nutriție, stomatologie, medicină preventivă, ORL, farmacie, medicină generală, maternitate şi laboratoare. Fiecare dintre aceste departamente sunt prevăzute cu camere independente de așteptare situate strategic pentru a beneficia de lumina naturală și ventilația permisă de curțile integrate în faţade.

Despre participarea la RIFF 2014, Joaquin Perez-Goicoechea a declarat: "Astept cu nerabdare participarea la conferința RIFF și schimbul de experiență cu alti colegi din diferite tari ale lumii. Aceasta va fi prima mea vizita in Romania, o oportunitate interesanta de a privi atent Romania si Bucurestiul dintr-o perspectiva arhitecturala. Ne vedem in curand!”

RIFF 2014 face parte din seria expoconferințelor internaționale de arhitectură organizate de ABplus Events în acest an, la București, Varșovia și Budapesta, împreună cu Ordinul Arhitecților din România, Asociația Arhitecților Polonezi și Camera Arhitecților din Ungaria.

Website: www.ieriff.ro

Facebook: https://www.facebook.com/expoconferinte.arhitectura

Niciun comentariu: