miercuri, 4 iunie 2014

Spații urbane în acțiune


Asociația Komunitas anunţă evenimentul de lansare a proiectului ”Spații urbane în acțiune”, care va avea loc joi, 5 iunie, începând cu orele 18 00, în spațiul tranzit.ro  din strada Gazelei, nr.44.

Lansarea proiectului ”Spații urbane în acțiune” va avea loc în prezenţa membrilor Asociaţiei Komunitas dar şi a partenerilor săi, Asociația ArtWe, Asociatia tranzit.ro, Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului București şi a grupului de arhitecţi de la studioBasar care susţin în mod activ acest proiect.

 “Spații urbane în acțiune” este cea mai nouă inițiativă a Asociației Komunitas - un proiect interdisciplinar aflat la intersecţia dintre urbanism, antropologie urbană, arhitectură şi educaţie, care sosește ca răspuns la anumite probleme urbane identificate de organizație în munca sa din ultimii 7 ani, prin cercetări sociale combinate cu proiecte sau experiemente de educație urbană și dezvoltare comunitară. Proiectul se derulează în perioada 1 mai 2014 – 30 octombrie 201 iar zonele de lucru în care se vor desfăşura activităţile sunt 3 cartiere din Bucureşti: Tei, Tineretului, Timpuri Noi.

 Programul evenimentului de lansare cuprinde:

·         O prezentare detaliată a proiectului, care include punerea în context a celor 3 cartiere vizate, realizată de Asociaţia Komunitas şi studioBASAR;
·         Introducerea partenerilor din proiect: Asociatia tranzit.ro, Asociatia Art We, Direcţia pentru Sport şi Tineret a Municipiului Bucureşti;
·         Discuţii libere şi activităţi de networking;
·         Proiectia filmului ”At the ground level of the city” (34’, realizat de organizaţia Atelier d’architecture autogérée (aaa), 2005).

Vă invităm să ne cunoaşteţi, să aflaţi ce avem de gând să facem şi să punem împreuna bazele unei viitoare comunităţi de interes vizavi de tematicile interdisciplinare ale proiectului.

Intrarea este liberă, dar se va face pe bază de înscriere prealabilă, la următorul email: spatii.urbane@gmail.com

Mesajul de înscriere trebuie să conţină următoarele detalii: numele, asociaţia sau instituţia reprezentată (dacă este cazul) şi o propoziţie prin care să sugeraţi ce vă transmite unul dintre cele 3 cartiere vizate de acest proiect (Tei, Tineretului, Timpuri Noi).

Proiectul „Spaţii urbane în acţiune” este finanţat cu suma de 74 999 EURO prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene, accesaţi www.eeagrants.org, www.fondong.fdsc.ro

Detalii suplimentare pe pagina de Facebook a proiectului:

https://www.facebook.com/spatiiurbaneinactiune

Eveniment susținut de Asociația Zeppelin
Parteneri media: Asociația Zeppelin, Creionetica, Revista Arhitectura, Revista Arhitext, ziarul Buna Dimineața București!, Think Outside the Box.
Cu sprijinul: Studentplot.ro , YoYo cafe

Vă așteptam!

Asociaţia Komunitas este o organizaţie non-guvernamentală înfiinţată în anul 2006 de un grup de tineri cercetători sociologi și antropologi, având la baza conceptul de ştiinţe sociale și educaționale aplicate. Proiectele noastre se bazează pe un demers coerent de acţiune socială şi îşi propun să iasă din cadrul strâmt în care se manifestă de obicei ştiinţele sociale în România, punând accent pe dimensiunea aplicată a acestora, în paralel cu facilitarea înţelegerii anumitor noţiuni şi mecanisme sociale în rândurile tinerilor și ale publicului larg.

Niciun comentariu: