joi, 23 mai 2013

Architecture Hunting la Palat! 19 mai 2013



_______________________________________________________
un program al Asociaţiei “De-a arhitectura” in cadrul Romanian Design Week 17-26 mai 2003,
ediţia 1

            Aşa cum bine stiţi 17-26 Mai este Romanian Design Week. Oraşul este plin de expoziţii si evenimente, locuri, mesaje şi obiecte frumoase.

            De-a arhitectura a organizat, cu această ocazie, un joc de vânătoare - Architecture Hunting, o activitate pentru copii, la palatul Ştirbei, locul expoziţiei centrale. Jocul s-a desfaşurat duminica pe 19 mai. Copiii cu vârste între 5 şi 15 ani împreună, individual sau chiar ajutaţi de părinţi cu planul în mâna, au vânat cele 7 indicii bine ascunse în expoziţie şi în grădina palatului, descoperind astfel un cuvânt “cheie”. Ei au avut de depistat penultima literă din numele Curatorului expoziţiei, o literă dintr-un pătrat albastru, iniţiala Studioului care a conceput un taburet, iniţiala Biroului de arhitectură care a construit Casa K, o literă a fost găsită în sobă, iar ultima era iniţiala florii galbene din grădină...
            Cei care au descoperit cuvântul cheie, au putut descuia lada comorilor şi au plecat acasă nu numai cu un obiect din ea, dar şi cu o amintire placută a unui “treasure hunting de arhitectură.
            Prin joc, ne-am propus ca micii curioşi să se familiarizeze cu planul de arhitectură al unei cladiri, respectiv Palatul Ştirbei, să îi învătăm pe copii să se orienteze în spaţiu plecând de la un plan/hartă, să afle noţiuni şi idei noi legate de design, să aibă o experienţă pozitivă asociată cu design-ul.

            Echipa Romanian Design Week a ajutat copiii să se orienteze printre exponatele de design, arhitectură, advertising, modă şi fotografie... Mulţumim!


Mai multe despre RDW

           
Echipa de-a arhitectura                                                                                           




___________________________________________________________________________________                                                                                  Despre De-a arhitectura

De-a arhitectura” este o asociaţie care își propune dezvoltarea și promovarea educației de arhitectură și mediu construit, prin predarea în școli de stat și private a cursurilor de arhitectură pentru copii. Asociaţia a fost creată de arhitecţi români: Mina Sava, Vera Marin, Eliza Yokina, Corina Croitoru, Claudia Pamfil și Miruna Grigorescu. Împreună cu Filiala Teritorială Bucureşti a Ordinului Arhitecţilor din România şi în parteneriat cu Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din Universitatea Bucureşti, Asociaţia de-a arhitectura a dezvoltat un program cultural care include un program educaţional numit de-a arhitectura în oraşul meu”. Acesta este un curs de cunoştiinţe de arhitectură şi mediu construit pentru clasa a IV-a, ce poate fi utilizat pentru materia opţională. În prezent, în primul său an, programul rulează ca curs pilot în 7 școli de stat și private din București, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti. Pentru anul scolar viitor va fi implementat in 55 clase la nivel national.
Primele etape de dezvoltare a programului cultural fost finanţată din fondul Taxa de Timbru de Arhitectură acordată de Ordinul Arhitecţilor din România în urma concursurilor de proiecte culturale. În prezent asociaţia a iniţiat un proiect de strângere de fonduri, numit Creştem împreună un oraş, pentru extinderea programului educaţional la nivel naţional.
Parteneri media: Zeppelin, Igloo, Arhiforum, Arhimania, Architravel, Spatiul Construit, Itsybitsy, Infinit Edu, Roaba de Cultura, Copilul.ro, Qbebe, Roaba de cultură
___________________________________________________________________________________                                                                                 

Niciun comentariu: