vineri, 22 februarie 2013

Comunicat de presă







Am aflat cu surprindere şi amărăciune că, în seara zilei de 20 februarie 2013, un grup de persoane a împiedicat, printr-un comportament inadecvat, desfăşurarea proiecţiei cinematografice, în Studioul Horia Bernea. Din păcate, forţele de ordine, solicitate imediat să intervină, au avut o atitudine pasivă, nereuşind să asigure condiţiile necesare desfăşurării evenimentului.
Ne exprimăm pe această cale dezacordul faţă de o manifestare de acest tip, cu atât mai mult cu cât persoanele care au împiedicat proiecţia au făcut acest lucru pentru a-şi dovedi convingerile homofobe.
Muzeul Naţional al Ţăranului Român este o instituţie publică de cultură care aparţine tuturor cetăţenilor României şi suntem extrem de dezamăgiţi de faptul că, pentru prima oară în existenţa instituţiei noastre, o manifestare ce dovedeşte atitudini discriminatorii şi nedemocratice, a putut avea loc. Considerăm că acesta este un semnal grav pentru societatea românească, în general.
Prezentând scuzele noastre publicului care a fost împiedicat să participe la proiecţia cinematografică amintită, ne exprimăm speranţa că nu vor mai exista situaţii de acest fel.


22 februarie 2013

Virgil Ştefan Niţulescu
Director general

Un comentariu:

Cristian spunea...

Domnule Director general, ne puteţi preciza şi care a fost titlul/subiectul proiecţiei în cauză?