marți, 3 aprilie 2012

Proiectul “Şi pe mine mă interesează arhitectura!”


Proiectul “Şi pe mine mă interesează arhitectura!” este organizat de Ordinul Arhitecţilor din România – Filiala Braşov-Covasna-Harghita, iniţiat şi coordonat de tineri arhitecţi din Sfântu Gheorghe cu sprijinul asociaţiei Focus Rectus şi Uniunea Artiştilor Plastici filiala Sfântu Gheorghe. Aceasta se adresează specialiştilor din domeniul arhitecturii, publicului larg dar în special elevilor. Eveni...mentul se desfăşoară în perioada 2-23 aprilie 2012 cuprinzând trei secţiuni: ATELIERE, JOCURI INTERACTIVE şi EXPOZIŢII.
SECŢIUNEA ATELIERE, se desfăşoară în perioada 2-5 aprilie, şi este dedicată elevilor claselor a X-a şi a XI-a, totul în cadrul programului numit „Şcoala altfel” desfăşurat în şcoli, în perioada 2-6 aprilie.
Activităţile desfăşurate în cadrul acestei secţiuni cuprind o parte teoretică: participări la prezentări despre arhitectură, vizite la monumentele importante din oraş, curs de realizare a machetelor de arhitectură;
Partea practică, de realizare a machetelor clădirilor importante din oraş, pentru secţia română se desfăşoară în studiourile LICEUL DE ARTĂ –coordonator arhitect Raluca Zbarcea, iar pentru secţia maghiară se desfăşoara la LICEUL TEORETIC SZEKELY MIKO – coordonator arhitect Varga Erika.

SECŢIUNEA JOC INTERACTIV, se desfăşoară în spaţiul expoziţinal al Casei cu Arcade, în perioada 3-5 aprilie, şi este dedicată elevilor de gimnaziu (clasele a V-a şi a VI-a). Aceasta cuprinde un joc interactiv cu provocări şi întrebări ingenioase pe teme de arhitectură şi puzzle-uri specifice.

SECŢIUNEA EXPOZIŢII se desfăşoară pe perioada 5-23 aprilie în Casa cu Arcade din Sf. Gheorghe şi cuprinde atât machetele realizate în cadrul atelierelor cât şi expoziţia cu lucrările de arhitectură ale Anualei de Arhitectură 2011 şi ale concursurilor organizate de Ordinul Arhitecţilor din România – Filiala Braşov-Covasna-Harghita.

Vă aşteptăm JOI 5 aprilie la CASA CU ARCADE pentru a participa la urmatoarele evenimente:
12.oo prelegere publică (lb. maghiară ): “Arhitectura ca personaj de film” sustinuta de Kovács Kázmér, arhitect, profesor la Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu”, Bucuresti.
13.oo prelegere publică (lb. română ) “ Arhitectura ca personaj de film” sus
ținuta de Kovács Kázmér, arhitect, profesor la Univesristatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu”, Bucuresti.
18,oo vernisaj expoziţie, cu lucrările de arhitectură ale Anualei de Arhitectură 2011 si ale concursurilor organizate de Ordinul Arhitecţilor din România – Filiala Braşov-Covasna-Harghita, si premierea machetelor. Expoziţia poate fi vizitata pană în 23 aprilie.

 

mai multe informatii  despre sproiectul
Si Pe Mine Ma Intereseaza Arhitectura !

Coordonator proiect: Corina Dumitrescu

 


Un comentariu:

Ana Maria spunea...

Interesant evenimentul. Intotdeauna am apreciat arhitectura, chiar imi pare rau ca nu am studiat-o. Stiai ca poti participa cu articolul asta la concursul de pe Merita Citit? Premiul de 300 de lei e oferit de Smuff.