joi, 5 ianuarie 2012

Cum a fost 2011?


2011 a fost an bun! Acesta a fost concluzia la care am ajuns cu totii in timpul micutei petreceri organizate in redactia Arhitext la sfarsit de an, iar 2012 va fi si mai si, ne-am propous cu totii! De unde acest rezultat? Cel putin pentru noi, cei prezenti la petrecere n-a fost greu de aflat. Printre cadourile primte de la Secret Santa,  frumos aranjate pe masa la care tot timpul anului s-au purtat discutii mai mult sau mai putin importante, mai mult sau mai putin haioase sau serioase, sedinte, colective de redactie, intalniri, masa unde s-au pus la cale noi si noi proiecte, stateau rezultatele clare ale acestei perioade pline de proiecte si evenimente noi.
Ne-a mers bine pe toate planurile: de la editarea de reviste si carti, la organizare de evenimente si festivaluri si pana la dezvoltarea noastra in online am avut parte de realizari.
O noua colectie si trei volume de succes – Colectia „Cartile Arhitext”, lansarea volumului cu numarul 9 din colectia „Arhiva de idei”, 6 numere duble Arhitext cu tematici si design atractive si Catalogul International Fluente, deschizator al unei noi colectii internationale: "Nostalgii prospective".

















Am inceput anul cu 5 O’clock-ul Arhitext, organizat la Timisoara in cadrul StudentFest, pe tema Anti-utopii si tot atunci am vernisat la Oradea expoziţia «Şuetă cu şi despre Sami Rintala». Despre expoziţie şi arhitectul Sami Rintala au vorbit arh. Raluca Covăcescu, preşedintele O.A.R. – Filiala Bihor, criticul de artă Ramona Novicov şi arh. Adrian Pescaru – membru al consiliului de conducere OAR Bihor, curatorul expoziţiei la Oradea. 
Vacanta de vara ne-am petrecut-o preparand prima editie a Scolii de Vara Arhitext. Am luat cu noi 15 studenti arhitecti si artisti, ca profesor si coordonator pe dl Adrian Arama si am plecat fix in centrul tarii, la Dealu Frumos, Sibiu unde timp de o saptamana am construit instalatii pe tema Trans-Arhitecturi. Ne-am intors cu noi prieteni si noi invataminte primite de la invitatii speciali care ne-au vorbit in cadrul 5 O’clock-ului pe tema Trasee regulatoare si a conferintelor sustinute in fiecare seara pe parcursul scolii de vara.
Toamna deschideam deja cea de-a X-a editie a Premiilor Arhitext design si Festivalul International Arhitext Fluente. Expozitii de arhitectura nationale si internationale, expozitii studentesti, participare si implicare din partea unor arhitecti straini precum Marko Sancanin, Antonio Petrov, Kai Vokler, Svetlana Boym, Robert Neumayr, Pierre von Meiss, Simon Mariann, dezbateri si conferinte, premii si lansari de carte. 3 zile de festival pline de evenimente despre care se va mai auzi. As aminti aici (Ex)pozitia internationala Fluente, un demers sustinut si laudat de arhitecti si specialisti in domeniu din Europa Centrala si de Est, demers continuat de catre noi prin lansarea  Catalogului international Fluente si a platformei internationale east-centricarch.eu














In online, am inceput anul cu un cadou pentru cititorii nostri, oferindu-le un site nou nout – www.arhitext.com. O interfata noua, informatii noi, design atractiv. In lista de bookmark cititorii Arhitext incepand cu 2011 au mai putut bifa site-ul www.east-centricarch.eu, o platforma internationala pe care pot gasi cele mai noi proiecte de arhitectura de calitate din Europa Centrala si de Est, dar si texte teoretice si cometarii critice ale unor specialisti din domeniu, romani si straini. www.arhitext.com/TAU – terminologie de arhitectura si urbanism, un nou proiect online lansat de Arhitext vine in intampinarea tuturor celor interesati de domeniu arhitecturii. Site-ul cuprinde scurte clipuri video in care teremeni de arhitectura si urbanism sunt explicati pe intelesul tuturor. Cei peste 3500 de prieteni de pe Facebook si Twitter sunt o dovada ca trebuie sa contiunam astfel si in 2012!
La masa inconjurata de scaune se pun la cale noi proiecte! Urmariti-ne in continuare si fiti alaturi de noi si in acest an!



Niciun comentariu: