luni, 7 noiembrie 2011

Lansare Inconstructia. Pentru o arhitectura etica, autor Bogdan Ghiu


Joi, 10 noiembrie, ora 18:00 la Libraria Kretzulescu (Calea Victoriei nr. 45) va avea loc  lansarea volumului 9 al colectiei  «Arhiva de Idei» Arhitext, Inconstructia. Pentru o arhitectura etica, autor Bogdan Ghiu.

Bogdan Ghiu  este poet, eseist (literatura, filosofie, media, arta, arhitectura) si traducator («French Theory» si literatura franceza: peste 60 de titluri), membru al Generatiei ’80 si fost elev al lui Jacques Derrida.
Volumul de fata ar putea fi definit ca un atelier, ca un santier conceptual,  marcand aparitiile constante ale autorului in numerele revistei Arhitext insa, asa cum enunta si prefatatorul acestei carti, Sabin Bors, «este gresit sa vedem in aceasta carte doar o «colectie» de texte sau aparitii. Ceea ce Bogdan Ghiu reuseste sa evidentieze, prin multiplele incursiuni si arheologii, prin numeroasele inscenari si demontari, este in primul rand faptul ca deconstructia si inconstructia nu se definesc in raport cu constructul, ci in raport cu dilemele inerente oricarui construct.
Lectura atenta va oferi poate o surpriza tocmai prin aceea ca termenul insusi de inconstructie apare intr-un singur text, si nu pare in nici un fel a fi mai pregnant decat alti termeni pe care ii vehiculeaza autorul. Si atunci de ce acest titlu? De ce ar fi inconstructia trasatura principala a unei arhitecturi etice? De ce am fi nevoiti sa inconstruim?»

Va asteptam alaturi de autorul Bogdan Ghiu si invitatii sai Augustin Ioan, Valentin Protopopescu si Arpad Zachi sa discutam si sa incercam sa gasim raspuns pentru aceste intrebari, joi, 10 noiembrie de la ora 18:00 la Libraria Kretzulescu.

Niciun comentariu: