joi, 15 septembrie 2011

Pregătiri de iarnă de la VELUX: ferestre de mansardă mai ieftine şi perfect izolate




Bucureşti, 15 septembrie 2011

Aproximativ 15% din energia unei locuinţe se pierde din cauza ferestrelor sau a uşilor prost izolate. Ȋn timpul iernii, pierderile energetice pot creşte substanţial, mai ales în cazul locuinţelor la casă, unde podul sau mansarda neizolate corespunzător  accentuează aceste pierderi. De aceea, începȃnd cu 1 octombrie, VELUX Romȃnia vine în întȃmpinarea clienţilor cu reduceri substanţiale de preţ  pentru ferestrele achiziţionate împreună cu produsele de instalare care păstrează mai multă căldură în mansardă.

Ȋn perioada 1 octombrie-15 noiembrie 2011, VELUX Romȃnia va derula o campanie promoţională menită să încurajeze achiziţia ferestrelor de mansardă la pachet cu soluţiile complete de instalare şi izolare. Denumită “Ține iarna la fereastră!, promoţia aduce reduceri de 20%  pentru orice fereastră  de mansardă VELUX cumparată împreună cu rama de etanşare care include si kitul de izolare termică.

” Prin această campanie dorim să promovăm soluţii complete de instalare şi izolare, accentul fiind pus pe necesitatea unei rame de etanşare cu  kit de izolare termică inclus, aşa încȃt pierderile de căldură să fie reduse la maximum. Această ramă care are  încorporat kitul de izolare este o investiţie ce aduce beneficii pe termen lung oricărei locuinţe, eliminȃnd apariţia punţilor termice şi a condensului şi reducȃnd considerabil factura la energia termică.” spune Andrei Dărȃngă, Service Engineering, VELUX Romȃnia.

Campania promoţională se desfăşoară la nivel naţional, prin intermediul distribuitorilor autorizaţi VELUX Romȃnia.


Cum izolăm corect ferestrele de mansardă

Fiind poziţionată deasupra clădirilor, mansarda reprezintă un pol prin care pot avea loc pierderi importante de căldura. Ȋntrucat acoperişul este, de obicei, mai subţire decȃt pereţii exteriori, acesta necesită o izolaţie profesionistă: materiale de calitate superioară, care să fie rezistente la umezeală, să protejeze termic, fonic şi contra incendiilor.
Ȋn plus, mansarda modernă are şi suprafeţe vitrate mari, adică ferestre de mansardă. Acestea aduc lumină naturală la interior, aer proaspăt şi un semnificativ aport solar ce duce la generarea de energie termică, importantă în sezonul rece. Ȋn acelaşi timp, ferestrele de mansardă pot duce la pierderi energetice atunci cȃnd nu sunt izolate corect. Pentru ca instalarea  şi etanşarea ferestrelor să fie perfectă, este recomandat ca produsele de montaj şi izolare termică a tocului ferestrei să fie oferite de acelaşi producător de la care s-au achiziţionat ferestrele de mansardă.

“ Rolul ramei de etanşare este de a colecta apa şi de a o conduce prin canalele de scurgere laterale, eliminȃnd infiltraţiile la interior. Kitul de termo si hidro izolare are rolul de a etanşa îmbinarea între fereastră şi structura şarpantei, reducȃnd pierderile de căldură şi prevenind apariţia condensului.” completează Andrei Dărȃngă, Service Engineering, VELUX Romȃnia.

Aceste produse, împreună cu o gestionare inteligentă a factorilor care determină temperatura, umiditatea, iluminarea, ventilaţia şi nivelul de zgomot,  contribuie la creşterea eficienţei energetice a casei şi la reducerea costurilor pentru energie.

Niciun comentariu: