marți, 23 august 2011

Gravurila japoneză pe înţelesul publicului Vizită cu ghidaj gratuit în expoziţia „Pelerinaj la Muntele Fuji”Muzeul Naţional de Artă al României vă invită vineri, 26 august 2011, ora 17.00 la o ultimă vizită cu ghidaj gratuit în expoziţia de gravură japoneză Pelerinaj la Muntele Fuji. Gravuri de Katsushika Hokusai. Prezentarea este susţinută de Carmen Brad, curatorul expoziţiei şi specialist în arta extrem orientală.
Participarea se face pe bază de programare la adresa de e-mail alina.patru@art.museum.ro. Se plăteşte doar biletul de intrare în expoziţie, fără taxa de ghidaj obişnuită. Numărul de locuri disponibile: 25.

Expoziţia, care prezintă seria intitulată „Cele treizeci şi şase de vederi ale muntelui Fuji” realizată de marele gravor Katsushika Hokusai (1760-1849), este deschisă la Muzeul Naţional de Artă al României până la 4 septembrie.

Această serie de gravuri, căreia autorul i-a adăugat ulterior încă zece lucrări, a fost publicată pentru prima dată între anii 1829-1833. Datorită imensului lor succes, cele 46 gravuri au fost imprimate în mai multe ediţii, atât în timpul vieţii lui Hokusai, cât şi postum.
În cadrul expoziţiei sunt expuse un număr de 38 piese din colecţiile MNAR, publicate în tiraje moderne, de bună calitate, la începutul secolului al XX-lea.

UN CEAS PENTRU ARTĂ:
Vizită cu ghidaj gratuit în expoziţia Pelerinaj la Muntele Fuji. Gravuri de Katsushika Hokusai
Prezentare susţinută de Carmen Brad, curatorul expoziţiei
Vineri, 26 august 2011, orele 17.00
Tarif bilet: 8,00 lei întreg, 4,00 lei redus; taxa de ghidaj nu se plăteşte
Locuri disponibile: 25
Înscrieri la alina.patru@art.museum.ro

Niciun comentariu: