luni, 11 iulie 2011

Scoala de Vara Trans-Arhitecturi





Timp de o saptamana, intre 24-31 iulie, la Dealu Frumos, Sibiu va avea loc Scoala de Vara pentru studentii arhitecti si artisti, Trans-Arhitecturi. In cadrul acestei Scoli de Vara participantii, sub coordonarea arhitectului Adrian Arama, vor trebui sa construiasca instalatii din materiale usoare recuperate din jurul cetatii de la Dealu Frumos care sa redea ideea de Trans-Arhitecturi. De asemenea, participantii la aceasta Scoala de Vara vor participa si la trainingul Nemetschek in urma caruia vor primi certificate care sa ateste abilitatile lor de a proiecta in programul Nemetschek Allplan.
Pe parcursul celor 7 zile participantii la aceasta Scoala de Vara vor avea ocazia sa participe la dezbaterile si conferintele sustinute de invitati speciali, dar si la proiectii de filme de arhitectura.
Vineri, 29 iulie si Sambata, 30 iulie in cadrul acestei Scoli de Vara vor avea loc doua mase rotunde 5 O’clock Arhitext pe tema “Trasee regulatoare”. Moderatorul acestei dezbateri va fi arh. Mihai Pienescu.
Tema va fi dezbatuta de arhitecti, filosofi si socilogi. Invitati sa ia parte la aceasta masa rotunda sunt: Ioan Andreescu, Vlad Gaivoronschi, Sabin Bors, Bogdan Ghiu, Mihai Baba, Rudolf Poledna Arpad Zachi si Mihaela Criticos. Discutiile purtate pe tema Trasee Regulatoare vor sta la baza temei teoretice a numarului 5 (septembrie –octombrie) al revistei Arhitext.
Pe langa aceasta masa rotunda vor avea loc si conferinte si dezbateri sustinute de invitati speciali. Programul detaliat al Scolii de Vara Trans-Arhitecturi poate fi gasit pe site-ul www.arhitext.com

Niciun comentariu: