marți, 30 noiembrie 2010

Expoziţie fotografică „Oraşul eşti tu!”

În perioada 29 noiembrie - 5 decembrie, staţia de metrou Unirii 2 va fi gazda expoziţiei fotografice „Oraşul eşti tu!”. Fotografiile sunt realizate de fotografi amatori şi profesionişti, locuitori ai capitalei, care au răspuns sondajului fotografic lansat pe website-ul www.orasulestitu.ro de către ActiveWatch – Agenţia de Monitorizare a Presei. Fotografiile trimise arată ce îi deranjează şi ce le place cetăţenilor în Bucureşti.
Astfel, capturile ce vor fi expuse ilustrează fie faţa frumoasă a Bucureştiului fie pe cea care cuprinde clădiri de patrimoniu lăsate uitării sau reabilitate după ureche, străzi şi piste pentru biciclişti impracticabile, contraste între clădiri vechi şi noi sau alte elemente urbane ce nu fac cinste oraşului. Acesta este însă Bucureştiul, aşa cum l-au surprins sau de care au fost surprinşi câţiva cetăţeni cu aparate foto şi bunăvoinţă, care au răspuns sondajului fotografic.
Cauzei „Oraşul eşti tu!” i s-au alăturat şi doi fotografi profesionişti - Dragoş Brătăşanu şi Ştefan Tuchilă - ale căror capturi vor fi expuse deasemenea în cadrul expoziţiei de la metrou.
Expoziţia este parte componentă a campaniei de informare „Oraşul eşti tu!”, ce are ca scop normalizarea şi transparentizarea procesului de dezvoltare urbană durabilă. Pentru un oraş cu adevărat urban, cetăţenii pot intra pe www.orasulestitu.ro pentru a afla care sunt mecanismele legale prin care îşi pot (re)câştiga oraşul!
Campania „Oraşul eşti tu!” face parte din proiectul Pateneriat pentru Bună Guvernare III – Capitolul Dezvoltare Durabilă, derulat de ActiveWatch – Agenţia de Monitorizare a Presei, alături de Asociația Salvați Bucureștiul, Centrul de Resurse pentru participare publică, Asociaţia Pro Democrația și Asociația pentru Tranziție Urbană.

Note pentru editori:
Dragoş Brătăşanu şi-a urmat visul de a călători şi de a fotografia partea frumoasă a lumii. În prezent este managerul general şi fotograful “Travel Academy Of Photography”, călătoreşte cu grupuri de turişti în jurul lumii şi le dezvăluie misterele lumii, vazute prin ochi de artist. Dragoş organizează şi cursuri de Marketing În Fotografie, în care face publice secretele fotografilor de succes, aceleaşi informaţii care l-au purtat din Antarctica până la Polul Nord. Motto-ul după care se ghidează este "Întotdeauna Urmez O Cale Cu Inima."
Ştefan Tuchilă este arhitect, fotograf şi jurnalist de arhitectură. Absolvent al Ecole d’Architecture de Paris Belleville, Ştefan Tuchilă locuieşte la Paris din 2004, unde profesează în cadrul unui birou de arhitectură. Corespondent în Franta al revistei „Arhitectura”, continuă să studieze de la distanţă Bucureştiul, acordând o atenţie deosebită efectelor intervenţiilor contemporane asupra ţesutului existent şi situaţiei spaţiului public la nivelul oraşului. A expus în cadrul unor serii de expoziţii individuale sau colective în Bucureşti, Paris, Veneţia, Viena, Zurich, Rotterdam, Cluj, Barcelona şi Luxemburg.

Niciun comentariu: