miercuri, 11 august 2010

Pavilionul Românesc de la Bienala de Arhitectură 2010, în avanpremieră la Atelierul de Producţie




Bucureşti, 10 august: Joi, 12 august, începând cu ora 19:00 va avea loc la Atelierul de Producție o vizionare a Pavilionului Românesc de la Bienala de Arhitectură de la Veneția 2010. Tânăra echipă de arhitecți care are onoarea de a reprezenta România la competiţia internaţională va prezenta în avanpremieră proiectul Unu la Unu.

Lucrarea ilustrează raportul dintre om şi spaţiu, pe care fiecare individ îl poate modela prin simpla lui prezenţă. Conceptul de Unu la Unu (1:1) a derivat dintr-un calcul simplu, care arată că prin raportarea suprafaţa Capitalei la numărul de locuitori, fiecărui bucureştean îi revin 94,4 mp. Reprezentativă pentru condiţia urbană în România, relaţia dintre individ şi spaţiul său personal este ilustrat de o prismă torsionată. Prisma delimitează chiar acest spaţiu, devenind o metaforă a expunerii spaţiului în sine.

În cadrul vizionării de la Atelierul de Producţie, lucrarea arhitecţilor români va fi reprezentată printr-o abordare imaterială. Într-un spaţiu de 94,4 mp artişti români contemporani vor crea pe loc opere de artă, pornind de la relaţia dintre spaţiul individual şi cel colectiv. Pentru conştientizarea spaţiului individual, în cadrul suprafeței astfel delimitate va putea păşi doar câte o persoană pe rând.

Proiectul Unu la Unu este creaţia unui grup de cinci tineri arhitecţi, din care patru de origine română şi unul de origine italiană: Ciprian Rasoiu, Liviu Vasiu, Matei Vlasceanu, Tudor Vlăsceanu şi Romina Grillo. Formând cea mai tânără echipă dintre cele care au reprezentat vreodată România la Bienala de Arhitectură, cei cinci au lucrat, studiat şi trăit până acum în România, Italia, Elveţia, Olanda, Belgia, Germania, Norvegia şi Dubai.

Expoziția va fi deschisă până pe 19 august la Atelierul de Producție/Param Pam Pam și poate fi vizitată prin programare telefonică prealabilă. În ziua închiderii, artista vizuală Ioana Ciocan va crea un covor de biscuiți care va fi apoi împărțit cu vizitatorii.




Mix între o galerie neconvențională și un spatiu pentru evenimente, Atelierul de Productie / Param Pam Pam ocupă aproximativ 2000 metri pătrați din fostul atelier de filatură al fabricii Industria Bumbacului.

Pentru mai multe informații:

Alexandra Mocanu
Project Manager / Events
Atelierul de Productie
Telefon: +40 723 93 0101
E-mail:alexandra@atelieruldeproductie.ro

Niciun comentariu: