joi, 10 decembrie 2009
RECYCLE NEST, primul eveniment: CONSTRUCȚII AUXILIARE PROVIZORII
16 decembrie, ora 18:00
Noua galerie de artă contemporană Recycle Nest îşi inaugurează programul de evenimente prin vernisarea expoziţiei CONSTRUCŢII AUXILIARE PROVIZORII
Deşi o expoziţie de grup a artiştilor Ion Grigorescu, Nicu Ilfoveanu & Vlad Gherghiceanu, Sorin Neamţu, Ciprian Paleologu, Virgil Scripcariu şi Bogdan Vlăduţă, evenimentul Construcţii auxiliare provizorii nu este rezultatul unui proiect comun. Paradoxal însă, ceea ce absolvă de improvizaţie şi eterogenitate acest eveniment este tocmai asumarea individuală şi programatică a precarităţii şi nedesăvârşirii
operelor expuse. Astfel, coerenţa proiectului este dată de opţiunea artiştilor de a expune doar lucrări cu o puternică marcă de “neterminat”, de “neînchegat” şi improvizat. Lucrări abandonate ori doar suspendate pe traseul dintre gând, proiect şi operă, greu definibile în absenţa unui caracter definitiv.
Pornind de la premisa că nu există operă “fără rest”, artiştii participanţi caută să identifice potenţialul de resursă creativă şi de semnificaţie a lucrurilor lăsate în urmă, oarecum stinghere, neexploatate în proiecte şi colaborări. Mai mult, chiar greu integrabile în ceea ce s-ar putea numi stilul recongnoscibil al artistului,într-un ciclu, într-o familie de lucrări. Construcţii auxiliare provizorii conţine piese cu potenţial scăzut de expunere, pe care un proiect curatorial „dezlegat” de intimitatea cu procesul creativ al artistului le-ar trece, în mod obişnuit, cu vederea.
Construcţii auxiliare provizorii este un eveniment de prezentare a artiştilor galeriei dar şi unul care rezumă profilul tematic al Recycle Nest. Noua galerie este interesată, în mod special, de arta care răspunde, într-un fel sau altul, ideii de refolosire, valorificare, recondiţionare. Prin această expoziție, Recycle Nest privilegiază piesele de laborator intim, exemplele de non-finito, „deşeul” şi restul artistic cu potenţial percutor.
Recycle Nest va expune artişti care pun problema resurselor - fie prea puţine, fie prea multe, difuze ori greu de asumat – devenind astfel o sursă pentru colecţionarii avizaţi şi interesaţi de arta contemporană românească.
Contact: Adriana Oprea, 0720 226 682
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu