luni, 5 octombrie 2009

BATIMAT 2009 - Factor de unificare a inovaţiilor

Aşa cum anunţau mulţi profesionişti din sectorul construcţiilor, decizia de a participa la BATIMAT a fost luată, în acest an, mult mai târziu decât de obicei. Acest lucru a fost confirmat la începutul verii: între 15 iunie şi 31 iulie, aproape 150 de întreprinderi noi au decis să participe la salon.

În acelaşi timp, expozanţii au anunţat un număr important de produse noi pe care le vor prezenta la standurile lor. La data de 31 august, au fost înregistrate aproape 570 de noutăţi. Tema eficienţei energetice reuneşte un mare număr dintre acestea, ceea ce arată voinţa profesioniştilor de a răspunde mai bine noilor cerinţe de Dezvoltare durabilă.

Ediţia 2009 a BATIMAT va fi marcată de participarea unor pofesionişti care au fost absenţi la ultimele ediţii: BASF, CITROEN, ETERNIT, FINNFOREST, KILOUTOU, KNAUF INSULATION, PREVOST INDUSTRIES, PORCELANOSA, POUJOULAT.

Principal loc de întâlnire al profesioniştilor, BATIMAT va avea acest rol şi pentru arhitecţi, în cadrul conferinţei internaţionale « Architecture et Développement Durable » (Arhitectură şi dezvoltare durabilă), care va reuni în zilele de 3 şi 4 noiembrie pionieri ai dezvoltării durabile, precum şi pentru toţi actorii din sectorul construcţiilor, care vor putea să se exprime sau să dezbată pe întreaga durată a salonului, pe platoul de televiziune al emisiunii Du côté des Pros, instalat în pavilionul 7.1.

Expozanţi motivaţi care aşteaptă mult de la BATIMAT
Mobilizarea expozanţilor se traduce prin dorinţa lor de a prezenta, inovaţii în avanpremieră, în centrul unui salon al cărui rol principal în sectorul de construcţii este de netăgăduit.

Având ca misiune popularizarea progreselor tehnice în domeniul cimenturilor şi betoanelor în toate sectoarele de construcţie şi clădiri, Centre d’Information sur le ciment et ses applications (Centrul de informare în domeniul cimentului şi a aplicaţiilor sale), CIMBETON, va avea la standul său din cadrul BATIMAT, un discurs demonstrativ. « Dorim să arătăm că betonul este legitim în dezvoltarea durabilă. Iată de ce vom prezenta o casă din beton BBC care ilustrează toate posibilităţile betonului» afirmă Catherine Alcocer, Director de Comunicare şi Relaţii Publice al CIMBETON.

Pentru Eric Agostini, Director al Cogebloc, proiectant al monoperetelui din piatră ponce COGETHERM, care participă a 3-a oară la BATIMAT «salonul este o pârghie pentru cucerirea de noi clienţi, în special intermediari».
Caréa Façade, specializată în paramente de faţade din material mineral compozit, revine la BATIMAT 2009 după 5 ediţii în care a absentat. «Ca actor major în acest sector, dorim să revenim la BATIMAT pentru afirmarea poziţiei noastre de lider, pentru dezvoltarea pieţei de export şi pentru prezentarea noilor noastre game de paramente legate de acţiunile pe care le-am întreprins în domeniul mediului » explică dna Lefèvre, Secretar General al Grupului Caréa.
ATIMAT 2009 :
otios
Aşa cum arată dna Nanette, Responsabil de Comunicare în Franţa al grupului Alcan, «BATIMAT este, pentru un grup internaţional ca al nostru, un loc de neevitat pentru fidelizarea clienţilor noştri, găsirea de oportunităţi şi întălnirea cu numeroşi arhitecţi cărora le putem arăta noile noastre produse. Această ediţie este extrem de importantă pentru noi, deoarece dorim să intrăm pe piaţa sistemelor fotovoltaice».

Dl Aussibal, Responsabil de Saloane al Grupului Hydro Building System, este, de asemenea, convins de rolul important al BATIMAT. «Cu mărcile noastre Technal şi Wicona, participăm de mai mulţi ani la acest salon internaţional, a cărui faimă este, pentru Grupul nostru, garanţia obţinerii în decurs de 6 zile a peste 6.000 de contacte cu intermediari şi profesionişti din domeniul tâmplăriei. În ciuda crizei, reabilitarea este o axă puternică de dezvoltare. Vom prezenta produsele de mâine care răspund viitoarelor reglementări termice. »

Fabricant de dale, săli de baie, bucătării, spa-uri şi soluţii tehnice (faţade ventilate, izolare acustică, impermeabilizare, dale cu prindere…), Porcelanosa revine la BATIMAT. « Evoluând atât în sectorul construcţiilor cât şi în cel al finisajelor şi ţinând cont de bogăţia de produse noi care respectă mediul, trebuie să fim prezenţi în acest an la BATIMAT » menţionează Magali Trésy, Responsbail de Comunicare.

Lider în sectorul său de activitate, FOM Industrie, fabricant de maşini pentru producerea de profiluri de aluminiu şi PVC, participă ca expozant la salonul BATIMAT de peste 20 de ani. Aşa cum arată dl Olivera, Director Financiar, «BATIMAT ne permite să ne întâlnim cu clienţii noştri într-o ambianţă mai călduroasă decât în restul anului. Acest salon ne permite, de asemenea, să expunem o mare parte a gamei noastre de maşini unelte într-un singur loc. În acest an, mai mult decât până acum, ne punem multe speranţe în acest salon care, prin data sa de desfăşurare poate corespunde unei relansări economice atât de mult aşteptate de toţi actorii vieţii economice din Franţa şi din întreaga lume ».

Tubesca, un alt expozant fidel la BATIMAT, va fi, de asemenea, prezent. «Referinţă în domeniul echipamentelor de acces la înălţime pe piaţa europeană, Tubesca este distribuit prin intermediul reţelelor de profesionişti. BATIMAT reprezintă, pentru noi, ocazia de a ne întâlni cu clienţii şi utilizatorii produselor noastre pentru a obţine impresiile lor precum şi de a întâlni vizitatori străini » precizează dl Fabiani, Director de Comunicare.

Pentru Sébastien Roussel, Responsabil de Marketing Întreprinderi al Véolia Propreté,
« participăm pentru prima dată la BATIMAT deoarece lucrăm din ce în ce mai mult cu actori ai BTP pentru gestiunea deşeurilor. Acest salon va constitui, pentru noi, ocazia de a ne face cunoscute toate soluţiile pe care le propunem în materie de dezvoltare durabilă, de a stabili contacte noi şi de a construi, împreună, soluţiile de mâine».

Toate aceste mărturii, indiferent de sector, ilustrează faptul că BATIMAT 2009 va fi, încă o dată, factor de unificare a numeroaselor inovcaţii.


Conferinţa internaţională « ARCHITECTURE ET DEVELOPPEMENT DURABLE »
La conferinţa internaţională « Architecture et Développement Durable » (Arhitectură şi dezvoltare durabilă), o veritabilă întâlnire a arhitecţilor în cadrul BATIMAT, vor participa, în zilele de 3 şi 4 noiembrie, pionieri ai dezvoltării durabile precum Françoise-Hélène Jourda, Jacques Ferrier, Philippe Madec sau Mario Cucinella. Aceasta va reprezenta ocazia de a descoperi proiecte deosebit de inovatoare (precum Turnul Generali - Denis Valode), spectaculoase (conceptul de « Locuire a Podurilor » al lui Marc Mimram în parteneriat cu Lafarge) sau de a-l asculta pe deţinătorul premiului Pritzker 1994, Christian de Portzamparc*.

Pe durata acestor două zile, al căror program detaliat este disponibil pe site-ul www.batimat.com, vor fi prezentate douăsprezece proiecte mari, majoritatea în curs de realizare, toate ilustrând evoluţiile construcţiilor, renovărilor şi, în sens larg, ale concepţiei arhitecturale în faţa noilor imperative de mediu şi energetice ale secolului al XXI-lea.

* sub rezerva confirmării definitive


Platoul de televiziune : BATIMAT în imagini şi în direct
O săptămână de interviuri, reportaje şi dezbateri consacrate actualităţilor din domeniul construcţiilor. Iată ce propune BATIMAT în 2009, graţie emisiunii « Du côté des Pros » care se va desfăşura în cadrul salonului.
Moderate în special de Jérôme Bonaldi, aceste emisiuni vor da ocazia reprezentanţilor tuturor meseriilor din domeniul construcţiilor de a se exprima sau de a participa la dezbateri asupra unor teme de actualitate : Grenelle pentru mediu, planul de relansare, finanţarea lucrărilor de renovare, materiale ecologice, accesul persoanelor cu mobilitate redusă...

Numeroşi invitaţi, printre care principalele organisme profesionale (CAPEB/ Confédération de l’Artisanat et des Petites Entreprises du Bâtiment , FFB/ Fédération Française du Bâtiment, CIMBETON/ Centre d’Information sur le ciment et ses applications, ANAH/ Agence Nationale de l’habitat, CNOA/ Conseil National de l’Ordre des Architectes, FCBA/ Institut Technologique Forêt Cellulose Boisconstruction Ameublement, UNTEC / Union Nationale des Economistes de la Construction...), marile întreprinderi din domeniu (Lafarge, Saint-Gobain) şi membri de Guvern (Patrick Devedjian, Ministru pe lângă Primul Ministru, însărcinat cu punerea în aplicare a planului de relansare, Benoist Apparu, Secretar de Stat, Însărcinat cu Locuinţele şi Urbanismul, Michèle Pappalardo, Delegat interministerial pentru Dezvoltarea Durabilă şi Comisar General de Dezvoltare Durabilă, Ministerul Ecologiei, Energiei, Dezvoltării Durabile şi al Mării...) şi-au confirmat deja prezenţa.

Niciun comentariu: