marți, 29 septembrie 2009

Bellevue Residence s-a deschis

Proiectul Bellevue Residence Braşov îşi deschide porţile în 10 octombrie, după 30 de luni de la prima săpătură efectuată în stâncile dealului Warthe. “Suntem în grafic cu tot ce înseamna vânzare, livrare sau returnarea investiţiei către bănci” declară reprezentanţii Gabi’s Development, dezvoltatorul condominiului care mângâie Braşovul pe creştet.

Proiectul, ca şi sloganul <> pe care îl are, este greu de tradus în aşa fel încât să cuprinzi toate senzaţiile şi stările pe care ţi le conferă; eşti surprins de armonia sa atunci când îl descoperi de jos, din oraş, eşti uimit când îl vizitezi şi eşti fermecat de tot ce ai văzut la sfărşitul vizitei.

Situat pe Dealul Warthe, pe drumul dintre Braşov şi Poiana Braşov, Bellevue Residence este o dezvoltare planificată a se desfăşura în mai multe etape. Prima etapă, o investiţie de 30 milioane de euro, cuprinde 9 imobile multiapartament de câte 5 etaje, construite în două faze.

Prima faza a etapei se încheie acum, odată cu predarea apartamentelor contractate în primele 6 imobile; cele trei imobile din faza a doua sunt în lucru şi vor fi predate în Decembrie 2010. “Pentru imobilele din faza a doua se lucrează în acest moment la finisaje, pentru o parte importantă dintre apartamente având deja angajamente de vânzare”, declară domnul Gabriel Stan, directorul general al Gabi’s Development srl.

Tot proiectul a demarat la începutul anului 2006 cu realizarea studiilor de fezabilitate şi a continuat pentru înca un an cu lucrările de proiectare. S-a proiectat fiecare detaliu al dezvoltării, începând de la racordările drumurilor la reţeaua urbană existentă în zonă şi până la detaliile de fixare a perdelelor din apartamente. “O parte importantă a etapei de proiectare a fost poziţionarea şi încastrarea clădirilor. Unicitatea zonei constă şi din priveliştea oferită asupra întregii Depresiuni a Braşovului şi asupra munţilor înconjurători. Prin poziţionarea imobilelor am reuşit să oferim fiecarui apartament ‘ieşire’ spre această privelişte” declară Gabriel Stan.

In martie 2007 a fost obţinută autorizaţia de construire pentru prima faza iar în luna aprilie a aceluiaşi an au demarat lucrările de construcţie propriu-zise. Şi nu a fost un start uşor asta deoarece structura stâncoasă a zonei a fost dislocată foarte dificil, fiind necesară chiar dinamitarea repetată. Dar, prin eforturi considerabile, s-a reuşit finalizarea lucrărilor ‘la roşu’ şi astfel a început greul lucrărilor de realizare a finisajelor şi de amenajare a zonelor verzi. “Important este că am ajuns să finalizăm ceea ce ne-am propus, la calitatea pe care ne-am dorit-o. Ne-am demonstrat, şi putem de astăzi demonstra tuturor, că, în ţara lui “las’ că merge şi aşa”, se poate lucra şi în alt fel, în sensul că se pot obţine lucruri de o calitate excepţională. E adevarăt că eforturile pentru obţinerea acestei calităţi sunt mari, e adevărat că de cele mai multe ori trebuie să începi de la a schimba mentalităţi, dar, văzând rezultatul avem convingerea că toate aceste eforturi merită”, declară Gabriel Stan.

Atunci când vizitezi ansamblul rezidenţial Bellevue Residence te încântă puterea detaliilor. Peste tot, de la poarta de intrare în proprietate, la elementele de aerisire de pe faţade şi pietrişul de pe acoperiş, te bucuri de rigurozitatea acestor detalii, de armonia culorilor, de spectaculozitatea spaţiilor verzi şi de modul in care acestea sunt dispuse inclusiv pe terasele apartamentelor; luxul respiră discret, fără opulenţă, ca un parfum fin, pe oriunde te plimbi. “Nu ne place sa etichetăm Ansamblul Bellevue Residence ca pe un ansamblu de lux deoarece considerăm că acest termen a fost demonetizat în România prin autoetichetarea cu acest apelativ a unor proiecte rezidenţiale comune. Am dezvoltat ansamblul deasupra Braşovului, aproape de vârful dealului, am utilizat in proiectul nostru soluţii şi materiale de vârf, deci credem că denumirea de ansamblu high class este mai potrivită pentru Bellevue Residence. Am creat o ambianţă specială, o identitate individuală, un loc în care oamenii să dorească să se stabilească şi să locuiască” spune Gabriel Stan.

Nu poţi să nu rămâi în minte cu terasele generoase şi cu priveliştea pe care o ai. Gabriel Stan:”Am încercat ca fiecare apartament să deţină, pe lângă un interior armonios compartimentat, şi câte o terasă generoasă cu grădini proprii. In plus, deoarece priveliştea reprezintă un atu important al apartamentelor, balustradele teraselor sunt realizate din sticlă iar suprafeţele vitrate sunt extrem de generoase, deci te poţi bucura de priveliştea asupra Braşovului şi de natură din aproape orice unghi al fiecărui apartament.”

Financiar proiectul a fost suţinut in proportie de 33% din surse proprii, restul resurselor fiind atrase de la clienţii care au înţeles valoarea Bellevue Residence încă din faza ‘virtuală’ şi de la Alpha Bank prin intermediul unei linii de credit. La momentul finalizării primei faze, cele 6 blocuri sunt contractate in proportie de 80%. Gabriel Stan: “De exemplu, în acest moment ne-a mai rămas doar un penthouse – piesa de rezistenţă a complexului – iar din cele 3 imobile ale fazei 2 am vândut până în prezent 25% din apartamente şi avem rezervări pentru încă 5% dintre ele, succesul acestui cartier select constituind o premisă importantă pentru noi proiecte in aceeaşi zonă” adaugă Gabriel Stan.

“Am pornit acest proiect de la ideea că ‘a locui’ este o experienţă care depăşeşte imobilul pe care îl ocupăm. Am făcut faţă nenumăratelor provocări pentru că ne-am dorit sa creăm viitorul azi, pentru că am realizat că este măsura excelenţei pe care ne-am asumat-o cand am vrut să creem cel mai exclusivist complex rezidenţial din România. Avem drept mărturie bucuria clienţilor noştri. Credem că tot ceea ce am realizat are un impact important în zonă şi chiar în ţară. Prin edificarea Bellevue Residence la nivelul de calitate atins lansăm, probabil, o provocare pentru ceilalţi dezvoltatori de pe acest segment să ne ajungă şi chiar să ne depăşească în proiectele lor viitoare, încercând astfel să distrugem împreună mitul conform căruia în România nu se pot realiza lucruri de calitate.” încheie reprezentanţii Gabi’s Development, dezvoltatorul Bellevue Residence.


Bellevue Residence în cifre
Valoare investitie: 30 milioane EUR
Locaţie: Braşov, deasupra centrului vechi
Altitudine medie: 680 metri
Tip clădiri: D+P+5Etaje
Număr total de apartamente: 148
Număr de imobile: 9 (identice)
Număr de apartamente/imobil: 16
Număr de locuri de parcare subterane/imobil: 16
Număr de boxe/imobil: 16
Structura apartamentelor/imobil: studio, 2 camere, 3 camere, 4 camere
Lifturi panoramice cu acces direct în penthouse: 9
Suprafaţa construită a celui mai mic apartament: 80 m.p. + 16 mp terasa
Suprafaţa construită a celui mai mare apartament: 227m.p.+140 m.p.terase
Numărul locurilor de parcare exterioare: 160
Lungimea drumurilor interne: 1,85 km
Lungime viaducte: 115 metri

Un comentariu:

nicolaie.arsenie spunea...

Nu prea sunteti in grafic cu livrarea...cel putin pentru clientii care au contractat un apartament la demararea proiectului. Nici macar o scuza din partea dezvoltatorului...