vineri, 28 august 2009

Fii sănătos cu apă mai curată
























• Membrana de filtrare a sistemului inovator de purificare a apei este realizată dintr-un material plastic de înaltă calitate, Ultrason, pentru tratarea apei.


Noul sistem portabil de purificare a apei - Lifestraw® Family, creat de compania Vestergaard Frandsen, foloseşte răşina Ultrason® E 6020 P, o polietersulfonă (PESU) de la BASF. Compania elveţiană este specializată în fabricarea de produse de prevenire a bolilor, în special pentru ţările în curs de dezvoltare.

Acţiune remarcabilă de curăţare a apei

Sistemul LifeStraw® Family dispune de un design accesibil din plastic, care facilitează acţiunea de filtrare instantă a unor cantităţi importante de apă infestată în apă potabilă, pentru comunităţile rurale sau familii. Cel mai important element din cadrul sistemului constă într-un tub de plastic, cu o lungime de aproape 30 cm, care conţine membrane de filtrare realizate din Ultrason E. Membranele asigură ultrafiltrarea (membrane UF), distrugând viruşii şi bacteriile din apa contaminată, care s-ar fi putut infiltra din râuri, lacuri sau din apa de ploaie adunată în butoaie sau în băltoace.
Performanţa acestui sistem se datorează răşinei Ultrason E, care este recomandată în producţia de membrane datorită caracteristicilor de filtrare perfect definite, cum ar fi dimensiunea porilor controlată cu exactitate. Folosind staţia de purificare portabilă, riscul de contaminare cu boli gastrointestinale din apă infestată este extrem de redus.
Conform informaţiilor de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), 1,8 milioane de oameni mor în fiecare an din cauza afecţiunilor intestinale, cum ar fi diareea. Peste un milliard de oameni din toate colţurile lumii nu au acces la apă potabilă.

Sistemul LifeStraw® Family este capabil să cureţe cel puţin 18.000 de litri de apă, fără să necesite curent electric, baterii şi înlocuirea unor componente ale sistemului, anumite substanţe chimice sau piese tehnice complexe..

Apa purificată prin acest sistem a fost testată de Agenţia de Protecţie a Mediului din SUA (EPA) şi declarată potabilă. EPA, care aparţine de Guvernul Federal american, este autoritatea care reglementează legislaţia în domeniul mediului înconjurător.

Produsele pot fi uşor şi rapid transportate în cazul unor dezastre naturale. Vestergaard Frandsen a colaborat cu agenţii nonguvernamentale pentru a distribui rapid produsele în mai 2008 când regiunea Myanmar a fost devastată de ciclonul Nargis, iar China a fost lovită de cutremurul din august 2008.

Vestergaard Frandsen este o companie înfiinţată acum 50 de ani, în Elveţia, care a ajuns unul dintre liderii mondiali în dezvoltarea de produse care previn transmiterea de boli şi salvează vieţi.
Compania are sucursale în Danemarca, India, Indonezia, Kenya, Ghana, Nigeria, Vietnam, Africa de Sud, SUA, Emiratele Arabe Unite şi Tailanda. Vestergaard Frandsen poate oferi asistenţă într-un timp foarte scurt, în caz de urgenţe şi declanşări de epidemii.
www.vestergaard-frandsen.com

Mai multe informaţii despre Ultrason® (PESU, PSU, PPSU), de la BASF puteţi afla trimiţând un e-mail pe adresa Ultraplaste.infopoint@basf.com sau sunând la +49 (0) 621 60 78780.

O galeria foto este disponibilă la www.basf.de/pressphoto-database, cuvânt-cheie “Plastics” sau termen de căutare “Ultrason”. Textul şi fotografiile vor fi, de asemenea, disponibile în arhiva BASF, comunicate de presă despre plastic, în scurt timp:
www.basf.de/plastics/pressreleases
DESPRE BASF
BASF este lider mondial în domeniul chimic: "The Chemical Company". Portofoliul său cuprinde de la produse chimice, mase plastice şi tehnopolimeri, produse pentru agricultură şi produse chimice de sinteză fină, până la petrol şi gaze naturale. Partener de nădejde al tuturor sectoarelor industriale, BASF participă la creşterea succesului clienţilor săi. Cu produsele sale de mare valoare şi sistemul inteligent de soluţii, BASF are un rol important în găsirea soluţiilor la problemele globale precum protecţia mediului, folosirea eficientă a resurselor energetice, nutriţie şi mobilitate. BASF are aproximativ 97.000 de angajaţi şi a realizat vânzări de peste 62 miliarde de EURO în 2008. Acţiunile BASF sunt listate la bursele de mărfuri din Frankfurt (BAS), Londra (BFA) şi Zurich (AN). Informaţii suplimentare sunt disponibile pe internet la www.basf.com.

Niciun comentariu: