luni, 1 iunie 2009

ArhitechSIGN si-a premiat castigatorii in cadrul Anualei de Arhitectura Bucuresti 2009


Editia 2009 a concursului ArhitechSIGN, concurs de idei pentru semne urbane adresat studentilor arhitecti si organizat de catre compania ELTRIX, si-a premiat castigatorii in cadrul unei festivitati ce a avut loc la Sala Dalles. Premierea a facut parte din seria evenimente desfasurate in cadrul prestigiosului eveniment anual al breslei arhitectilor, Anuala de Arhitectura Bucuresti 2009.



Au fost prezenti membrii ai juriului, studentii castigatori precum si familiile si prietenii lor veniti sa ii sustina si sa se bucure impreuna de reusita lor.

«Ma bucur ca am avut oportunitatea sa particip intr-un concurs dedicat viitorilor arhitecti. Consider ca, pentru noi studentii, castigarea unui concurs de profil este o experienta care ne ajuta in cariera viitoare si totodata un plus pe CV-ul nostru. ArhitechSIGN este un concurs care a fost foarte bine organizat si promovat in randul studentilor arhitecti si asteptam editiile viitoare.», a declarat Frunza Remus, studentul premiat cu mentiune de catre juriu.

Ana-Maria Ionescu, membru CA Eltrix: «Ne-a bucurat interesul studentilor inscrisi in numar mare la aceasta editie a concursului iar calitatea lucrarilor ne da speranta ca suntem pe drumul cel bun. ArhitechSIGN, un proiect care incearca sa semnaleze necesitatea existentei unor semne urbane moderne in Bucuresti si in acelasi timp sa prezinte idei in aceasta directie isi propune sa creasca si sa angreneze parteneri care sa contribuie la transformarea in realitate a celor mai bune lucrari.»

Echipa de cercetare-dezvoltare a companiei ELTRIX a demarat dezvoltarea unui prototip al lucrarii castigatoare a locului 2.

Despre ArhitechSIGN
ArhitechSIGN este un concurs de semne urbane initiat de catre compania Eltrix, lider in productia de semnalistica, standuri si display-uri din Romania. Proiectul isi propune sa atraga atentia asupra necesitatii existentei unor semne urbane cu rol atat functional, dar mai ales estetic. Prin intermediul concursului adresat studentilor arhitecti, ArhitechSIGN prezinta idei care pot reprezenta puncte de plecare in vederea realizarii unor semne urbane, care sa devina mai apoi landmark-uri intr-un Bucuresti sarac in astfel de elemente.

Tema editiei 2009 a concursului, «Spatiu si lumina», a rezultat din incercarea de a recastiga semnifiicatiile si de a recupera valoarea diferitelor spatii urbane ale Bucurestiului actual (piateta, gang, trotuar, scuar, pasaj etc).

Ca noutate, editia 2009 a ArhitechSIGN, a fost inclusa ca eveniment in cadrul Anualei de Arhitectura si a avut 89 de studenti inscrisi (atat individual cat si in echipe) si 38 de lucrari care au fost supuse jurizarii.

In urma analizarii si evaluarii celor 38 de lucrari inscrise in concurs, juriul nu a acordat premiul 1 si o mentiune din cele doua, hotarand in schimb sa acorde doua premii 3.

Premiul 2
a fost acordat echipei formate din studentii Stefanescu Andrei - an V Arhitectura si Marcu Elena - an III Arhitectura pentru lucrarea «Se aprind luminile pe Lipscani!». Cele doua premii pentru locul 3 au fost conferite echipelor Pop Florina - an II Arhitectura, Pavaluca Ioana - an II Arhitectura si Purcaru Simina - an II Arhitectura pentru lucrarea «Walking Through Light» respectiv Panait Alina - an III Arhitectura si Maria-Daria Oancea - an III Arhitectura pentru lucrarea «Urban Zoo». Mentiunea a revenit studentului Remus-Eugen Frunza – an VI Arhitectura, pentru lucrarea intitulata «Pasaje luminate». Toti studentii premiati sunt de la Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu (UAUIM) – Bucuresti.




Juriul concursulu
i a fost alcatuit din reprezentanti prestigiosi ai breslei arhitectilor: Arh. Dan Marin - Vice-presedinte OAR Bucuresti, Arh. Iulia Stanciu - Conf. Dr. UAUIM, Arh. Bruno Andresoiu - Director Igloo Media, Arh. Dorin Stefan Adam - Lector Drd. UAUIM si Daniel Neculce - Director de Marketing si Comunicare al companiei organizatoare.

Comunicare proiect
: Proiectul a fost comunicat prin site-ul concursului, prin parteneriate media, postere, campanie pe grupuri online si PR. De asemenea, un rol important le-au avut prezentarile temei realizate la UAUIM, in prezenta studentilor.

Proiectele castigatoare cat si celelalte proiecte inscrise in concurs se regasesc pe site-ul concursului, www.arhitechsign.ro, la sectiunea GALERIE.

Niciun comentariu: