marți, 12 mai 2009

Café-bar MANIFEST – Public Image


“You never listen to a word that I said
You only seen me
For the clothes that I wear”

(Public Image Ltd., Public Image, 1978)

Asociaţia E-cart.ro vă invită joi, 14 mai 2009, orele 19.00, în cadrul Café-bar Manifest, la o discuţie sub genericul Public Image, împreună cu Marius Babias, Florin Dumitrescu şi Vlad Morariu.

Întâlnirea va avea loc în club El Comandante, str. Stavropoleos nr. 8, Bucureşti şi va propune răspunsuri din perspectivele artei, esteticii şi publicităţii la întrebarea mai generală: „Cui aparţine imaginea publică?” şi la altele mai specifice, dezbătând concepte precum coolness, lifestyle, „subiectivitatea-marfă”, rezistenţa chic şi altele.

Marius Babias
este curator si teoretician, în prezent director al Neuer Berliner Kunstverein (n.b.k.). Între cărţile sale cele mai recente apărute în limba română se numără Naşterea culturii pop. Underground, feminism, lifestyle, hacktivism: avangarde culturale şi lupte sociale între pop şi politică (2009) şi Recucerirea politicului. Economia culturii în societatea capitalistă (2007) – ambele publicate de Idea Design & Print. A fost curatorul, împreună cu Sabine Hentzsch, al proiectului pilot Spaţiul Public Bucureşti | Public Art Bucharest 2007.

Florin Dumitrescu este lingvist, cu un master în studii romanice. Activează în presa culturală din 1988 şi lucrează în publicitate din 1994. Textier (Sarmalele Reci în exclusivitate, Direcţia 5, Timpuri Noi) şi poet "cult" (Ana are mere, Premiul ASB 1997). În 2006 lansează pe LiterNet concursul de creativitate "Cîştigă cu Scornelius", ale cărui probe provoacă scandaluri culturale (Pune-l pe Eminescu la produs!) şi dezbateri etico-estetice (Fă ceva cu Ţeapa lui Ghilduş).

Vlad Morariu a studiat filosofia la Iaşi şi Berlin. A fost membru al Asociaţiei Vector din Iaşi (organizatoarea, între altele, a Bienalei de artă contemporană Periferic), iar în prezent colaborează cu revista Idea. Artă + Societate, în paginile căreia semnează articole de critica şi teoria artei.

Café-bar Manifest este o platformă a programului intitulat Departamentul pentru Arta în Spaţiul Public, ce migrează în diferite spaţii existente (cafenele, cluburi, cantine, în Bucureşti şi în alte oraşe), oferind un cadru pentru dezbateri relevante sferei publice actuale. Departamentul pentru Arta în Spaţiul Public este iniţiat şi coordonat de Asociaţia E-cart.ro în parteneriat cu Goethe-Institut Bukarest, Centrul European de Cultură Sinaia şi Uniunea Arhitecţilor din România. Program sprijinit de Erste Foundation.

Parteneri media: Radio România Cultural, RFI România.

Contact: Veronica Leca
Coordonatoare proiecte, Asociaţia E-cart.ro
ecart.ro@gmail.com; www.e-cart.ro

Niciun comentariu: