luni, 12 ianuarie 2009

Tradiţia culturii băii - «Colecţia Hommage» – seriile speciale în stil retro pentru cele mai exigente cerinţe în materie de baie



Nostalgia apartamentelor de altădată

Pentru «Colecţia Hommage», Villeroy & Boch, producător de obiecte din ceramică, dar şi specialist în lifestyle şi design de băi, a reintrepretat, într-o manieră nouă, modernă, design-urile şi materialele folosite la începutul secolului, în construcţia şi amenajarea băilor. Cunoscutul designerul Reiner Moll, împreună cu echipa sa .molldesign, s-a inspirat din băile opulente ale modernelor apartamente urbane din Berlin, Londra sau Paris, metropolele lumii la vremea aceea, şi a creat o colecţie care răspunde celor mai exigente cerinţe estetice.

Arhetipul colecţiei retro

Din ce în ce mai mulţi oameni îşi descoperă pasiunea pentru designul retro, pentru estetica «zilelor bune de altădată», preferinţe exprimate prin amenajarea spaţiilor de locuit în aceste tendinţe. Prin combinarea obiectelor de mobilier clasic cu cele moderne se creează o atmosferă aparte, retro, dar totodată în tendinţe. Prin «Colecţia Hommage», Villeroy & Boch împlineşte dorinţa multor oameni de a îşi decora baia în stil vintage, personalizat. Colecţia cuprinde lavoar, vas de toaletă, bideu şi cadă, precum şi mobilier de baie, în acelaşi stil retro.

Atunci când îşi propune să dezvolte o colecţie retro, o companie ca Villeroy & Boch, cu o istorie de peste 260 de ani, se bazează nu doar pe experienţa de-a lungul anilor, ci şi pe modele de baie şi mobilier create de designerii companiei de la început de secol, ca sursă de inspiraţie inepuizabilă.

Redarea perfectă a vieţii clasice – Classic Life


Cei care aleg o serie precum «Colecţia Hommage» au un stil de viaţă sofisticat, orientat spre calitate, în care valorile tradiţionale şi eleganţa joacă un rol important. Urmând tendinţele designerilor şi stiliştilor de mobilă şi decoraţiuni interioare din toată lumea, Villeroy & Boch a denumit acest stil de viaţă «Classic Life». Aplicaţia naturală a formelor tradiţionale şi cele mai fine materiale reprezintă un tribut adus designului clasic. Lucrările de mână din procesul de producţie favorizează proporţiile armonioase ale creaţiilor din «Colecţia Hommage». Stilurile celorlalte camere se regăsesc într-o manieră foarte elegantă, în sala de baie, creând o atmosferă clasică care deschide noi perspective pentru starea de bine a trupului şi a sufletului.

«Colecţia Hommage» împlineşte cerinţele stilului de viaţă clasic. Formele tradiţionale îi oferă colecţiei o aparenţă clasică, dar şi un sentiment de confort. Elementele decorative tipice, fine, preiau din senzaţia de duritate dată de ceramică, nuanţa caldă a mobilei oferind întregii băi o eleganţă deosebită. Elementele băii pefect coordonate cu piesele de mobilier dau impresia unui interior luxos, dar, în acelaşi timp, comod şi armonios.

Invitaţie în metropololele lumii la începutul secolului


Colecţia Hommage este o serie extraordinar de versatilă. Depinzând de cum sunt combinate şi aranjate, pot fi realizate multe tipuri de decoraţiuni deosebite pentru sălile de baie. Stiliştii de la Villeroy & Boch au recreat, de exemplu, trei băi, ca cele care erau odată fondate în marile metropole - Berlin, Londra sau Paris.
Mobila de toaletă personală şi frumuseţe din Berlinul de la început de secol, un timp în care nou-descoperita dorinţă de igienă era pe val, s-a dovedit a fi destul de rezervată: un lavoar frumos finisat, un vas de toaletă şi un dulap cu poliţă de marmură. Vasul WC se afla, de obicei, într-o cameră separată de celelalte obiecte de toaletă. Cei care aleg această modalitate de separare astăzi optează pentru un design tradiţional de baie.

Zonele de baie din casele londoneze dau o impresia mult mai luxoasă, inspirând totuşi confort şi o atmosferă caldă: piese de mobilier pe laturile băii, comodă, oglindă şi un lavoar imens încorporat în dulap. Aceasta era ambianţa tipică a băilor londoneze de la începutul secolului.

Băile parisiene din acea perioadă exprimau o oarecare apropiere şi confidenţialitate. Localizate, în principal, în apropierea dormitorului, baia reprezenta locul intimităţii rafinate, devotamentul absolut pentru îngrijire şi frumuseţe. Lavoare mari, o cameră de baie decorată în tendinţe şi indispensabilul bideu erau completate de dulapuri lucrate manual, dispuse pe pereţii laterali, pentru păstrarea obiectelor personale.

Alegerea potrivită, fără îndoială


Cei care caută să îşi mobileze sala de baie cu obiecte din acelaşi brand şi colecţie şi să obţină un decor stilat, elegant, la un preţ corect, fără îndoială pot alege «Colecţia Hommage», întrucât pot fi siguri de calitatea şi eleganţa oferită de băile din «The House of Villeroy & Boch», recunoscut pentru competenţa sa în materie de stil şi design şi calitatea înaltă a produselor sale.

Niciun comentariu: