luni, 15 decembrie 2008

Lansarea monografiei Arhitext – Ioan Andreescu&Vlad Gaivoronschi




Fundatia Arhitext design – Bucuresti va invita sa onorati cu prezenta dvs. lansarea monografiei «Discursurile (post)moderne ale arhitecturii», dedicata firmei de arhitectura Andreescu&Gaivoronschi –Timisoara.

Lansarea va avea loc in cadrul Anualei de arhitectura Timisoara – sambata, 20 decembrie 2008, ora 10.30 la Facultatea de Constructii, str. Traian Lalescu nr. 2A, etaj 1. Va vor prezenta mai pe larg proiectul nostru Dana Vais si Arpad Zachi, precum si arhitectii Ioan Andreescu si Vlad Gaivoronschi.

Fundatia doreste, prin cel de-al treilea volum din colectia Monografiilor Arhitext, continuarea eforturilor de promovare a arhitecturii romanesti atat in tara cat si in strainatate si de construire a unei imagini clare asupra arhitecturii contemporane romanesti. Anvergura nationala cat si internationala a monografiei este asigurata de notorietatea proiectelor celor doi arhitecti, mai ales in tara, dar si de promovarea in strainatate a acestei serii de monografii, care a devenit cunoscuta, starnind mai ales interesul publicului de specialitate. Un atu important in favoarea promovarii monografiei este faptul ca ea este in totalitate bilingva.

Monografia de fata este o carte tematica, care isi propune sa prezinte directiile mari abordate de cei doi arhitecti timisoreni, Ioan Andreescu si Vlad Gaivoronschi. Alaturi de peste 20 de proiecte prezentate in imagini, planuri, schite, desene, cartea curpinde un articol teoretic referitor la arhitectura celor doi arhitecti, scris de Dana Vais, texte de prezentare ale proiectelor scrise de Ioan Andreescu si Vlad Gaivoronschi, CV-urile acestora si un epilog, semnat Arpad Zachi.

Cartea a aparut cu sprijinul Administratiei Fondului Cultural National si:
- al sponsorilor principali: SIKA ROMANIA SRL si SC ANDREESCU&GAIVORONSCHI SRL.
- al sponsorilor: WISS TEHNIC SRL; BAUMIT ROMANIA; SC LUCANIK SRL; SC BA&KI SRL; SC NGF CONSTRUCT SRL; ALUKÖNIGSTAHL SRL; SC MODATIM INVESTMENT SRL; SC DOSETIMPEX SRL; SC IMPERIUM PRODUCT OMNIA INTERNATIONAL SRL.

Va asteptam sa participati la lansarea albumului Ioan Andreescu&Vlad Gaivoronschi – al treilea din seria Monografiilor Arhitext – sambata, 20 decembrie 2008, ora 10.30 la Facultatea de Constructii, str. Traian Lalescu nr. 2A, etaj 1, Timisoara.

Pentru informatii suplimentare, va rugam nu ezitati sa ne contactati.
Responsabil Comunicare: Lavinia Marin arhitext_redactie@b.astral.ro / arhitext@gmail.com

Niciun comentariu: