luni, 24 noiembrie 2008

Showroomul Newtown Residence – tema de concurs pentru studentii la arhitectura si design din intreaga tara




Mivan Development, unul dintre cei mai importanti dezvoltatori din Romania, lanseaza in premiera pentru piata de profil o provocare pentru studentii la arhitectura si design de pe intreg teritoriul Romaniei.

Sub sloganul “Demonstreaza ca esti mobilat la mansarda” echipa complexului NewTown Residence cauta cei mai talentati tineri designeri, incredintandu-le o misiune cu o miza foarte mare: decorarea si amenajarea showroomului ce va fi situat in interiorul complexului residential de pe St. Dristorului nr. 91, Sect. 3, Bucuresti.

Totii studentii de la facultatile publice de arhitectura sau design din facultatile de profil din Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi si Oradea, care pot aduce un plus de prospetime si creativitate unui showroom dintr-un complex residential sunt asteptati sa trimita proiectele lor de amenajare interioara pentru doua apartamente care vor servi ca tema de concurs. Perioada de depunere a propunerilor este 01 noiembrie 2008 – 07 ianuarie 2009.

Din dorinta de a avea doua proiecte castigatoare cu adevarat deosebite si indraznete, dar totodata adaptat profilului de cumparator caruia acest complex residential se adreseaza, compania organizatoare a invitat in juriu personalitati marcante din domeniu.

Astfel, juriul va fi alcatuit din: Dr. Arh. Dorin Stefan, Drd. Istoric de Arta Ariadna Zeck, Prof. Dr. Arh. Iulius Ionescu, Decan al Facultatii de Arhitectura de Interior din cadrul Universitatii de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu”, Prof. Dr. Arh. Virgiliu Onofrei – Decan al Facultatii de Arhitectura “G.M Cantacuzino” din Iasi, Prof. Dr. Arh. Adriana Matei – Decan al Facultatii de Arhitectura si Urbanism din Cluj, Prof. Dr. Arh. Bica Smaranda – Decan al Facultatii de Arhitectura din Timisoara, Prof. Dr. Arh. Aurora Mancia – Decan al Facultatii de Arhitectura si Constructii din Oradea si dna Luana Ibacka jurnalist de specialitate si prezentator Tv.

“Demersul de inscriere in acest concurs este simplu”, a declarat d-na Cristina Badita, architect al proiectului NewTown Residence. “Odata ce au hotarat ca vor sa participe la acest program, studentii vor intra pe pagina web destinata concursului (www.newtown.ro/concurs) si vor completa online formularul de inregistrare. Tot aici vor gasi regulamentul concursului, partenerii alesi de noi pentru amenajare (Importatorul si distribuitorul de mobilier Arredare si producatorul Romina Furniture) si 2 fisiere AutoCad corespunzatoare apartamentelor ce vor fi amenajate si disponibile ca showroom al complexului rezidential. De acum, timp de aproape doua luni, concurentii vor consulta cataloagele de mobilier puse la dispozitie pe site si se da startul amenajarilor virtuale.”

Propunerile participantilor trebuie trimise pe CD / DVD pana pe data de 7 ianuarie data postei, iar pe 14 ianuarie, studentii sunt asteptati sa-si sustina proiectele in fata juriului. Tot atunci, vor fi desemnati si castigatorii, in cadrul unui eveniment, ce va avea loc la Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu din Bucuresti.

“Suntem multumiti ca demersul nostru este sustinut de parteneri de renume in randul importatorilor de mobilier: Arredare va asigura participantilor o larga varietate de mobilier de calitate superioara, din lemn masiv, creatii ale marilor case de design din Italia. La amenajarea camerelor pentru cei mici, Romina Furniture va oferi studentilor cele mai practice si inedite solutii.” a adaugat John Houghton, Director Dezvoltare al Mivan Development. Nu vom uita nici partenerii media care ne sunt alaturi inca de la primii pasi si sustin aceasta initiativa: Revista Caminul, Emisiunea Caminul de 5 stele, revistele Arhitext si Igloo.

Dincolo de o experienta inedita si o sansa unica de a fi numiti “designeri ai showroom-urilor NewTown Residence”, concursul lansat de Mivan Development ofera premii substantiale si menite sa asigure dezvoltarea profesionala a castigatorilor: 2 workshopuri de arhitectura si design in cadrul Academiei Internationala de vara la Domaine de Boisbuchet, organizata de Vitra Design Museum, Centre Georges Pompidou si CIRECA in Franta. De-a lungul timpului workshopurile au fost sustinute de personalitati de renume printre care: Robert Kronenburg, Richard McGuire, Fabio Novembre, Jon Otis, Satyendra Pakhalé, Sevil Peach, Jiri Pelcl, Ricardo Salas, Norway Says, Hector Serrano, Matt Sindall, David Trubridge.

Despre NewTown Residence

Ansamblul rezidential NewTown Residence se dezvolta in partea de est a capitalei, aproape de intersectia a doua artere principale Baba Novac cu Mihai Bravu, pe Str. Dristorului nr. 91, la doar 4 km de Piata Unirii si in vecinatatea Bucuresti Mall. Oferta de apartamente cuprinde 651 de spatii locative dintre care mai mult de 300 au fost déjà vandute. Apartamentele spatioase, finisate si complet utilate, spatiile comerciale disponibile in cartierul residential, gradinitele si salile de fitness, fac ca viata la bloc sa nu mai fie ce a fost.

Despre Mivan Development

Mivan, dezvoltatorul NewTown Residence activează în România din 1998 şi a achiziţionat până acum mai multe terenuri pentru proiecte comerciale şi rezidenţiale, dezvoltînd deja în Bucureşti centrul comercial Liberty Center. Planul de investitii MIVAN implică peste 700 de milioane de euro într-un lanţ de zece mall-uri sub brandul Tiago Malls, dezvoltate în mai puţin de patru ani. Cu sediul general în Irlanda de Nord, Mivan are o prezenţă consistentă în Europa, Orientul Îndepărtat, Orientul Mijlociu şi Statele Unite.

Niciun comentariu: