miercuri, 12 noiembrie 2008

Elemente de referinţă la deschiderea RENEXPO(r) South-East Europe 2008

Directivele UE nu sunt singurul motiv pentru care subiectul energiei regenerebile a luat amploare în România. O bună modalitate de a vă informa în prealabil asupra eficienţei energiei şi generării energiei electrice şi a căldurii cu impact redus asupra mediului vă oferă târgul RENEXPO(r) South-East Europe 2008 în perioada 19 - 21.11.2008 desfăşurat la Sala Palatului Bucureşti.

Potrivit aşteptărilor, interesul atât din partea expozanţilor naţionali cât şi internaţionali s-a dovedit a fi foarte mare. Procentul expozanţilor internaţionali din 8 ţări europene, se situează la 46%. Interesul se află într-o continuă creştere, zilnic înscriindu-se noi expozanţi pentru ultimele locuri rămase libere.

În timpul celor trei zile de târg vizitatorilor le vor fi prezentate numeroase noutăţi şi multe alte lucruri referitoare la încălzire, generarea energiei elecrice şi eficienţă în construcţie şi renovări de către 50 de expozanţi din toată Europa.

Astfel firma TEGOLA ROMANIA SRL prezintă ţigle foto-voltaice care pot fi intercalate în diverse acoperişuri. Aceste ţigle asigură o producţie ridicată de energie, chiar dacă sunt amplasate pe faţade sau acoperişuri plane. Pe lângă aceasta sunt rezistente la îngheţ, se curăţă singure şi sunt nereflectorizante.

În domeniul energiei eoliene, firma SME Consult Ltd. plănuieşte un model de stâlp anemometru şi diverşi senzori care sunt conectaţi la un "mini-tower" .

Societatea AGIMUS GmbH, care a preluat conducerea unui proiect de cercetare european, în domeniul energiei regenerabile, şi a cărui scop este aplicarea cercetării din domeniul mediului înconjurător din punct de vedere a posibilităţilor de folosire a cogenerării din biogaz în România, işi prezintă proiectul.

Printre expozanţi se numără şi producători de rang mondial precum şi lideri de piaţă, printre care GE Energy, numărul unu în sectorul motoarelor pe bază de gaz, generatoare de energie electrică construite in formă de container şi centrale termice compacte pentru generarea energiei.

Un alt punct de referinţă sunt Congresele internaţionale de nivel înalt cu referenţi celebri, care au loc în parelel cu târgul. Astfel, la prima "Conferinţă internaţională - Bioenergia în România" vor ţine discursuri printre alţii Dr. Heinz Kopetz, Preşedintele AEBIOM (Asociaţia Europeană de Biomasă), Josef Plank, Preşedintele Asociaţiei Austriece a Biomasei, Dietmar Hagauer de la Agenţia Energiei din Austria, Mihai Brasoveanu de la Agenţia Energetică Daneză Danish Carbon şi Bagi Zoltan de la Asociaţia pentru Biogaz din Ungaria.

România este reprezentată de Corneliu Radulescu, Vicepreşedintele ARCE - Agenţia Română pentru Conservarea Energiei, Benone Velcescu, Consilier al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Nicolae Sdrula, Vicepreşedintele Asociaţiei Române a Biocombustibilului şi mulţi alţii.

Chiar şi la ceremonia de deschidere vor fi prezenţi mulţi demnitari români importanţi. Astfel şi-au anunţat deja prezenţa Tudor Constantinescu, Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Conservarea Energiei şi Iulian Iancu, Preşedintele Comitetului Naţional Român al Consiliului Mondial al Energiei.

În primăvara anului 2009, între 26. - 28.03.2009 , mergem mai departe cu târgul internaţional pentru Energii regenerative şi Eficienţă energetică ENREG ENERGIA REGENERABILA(r), din Arad. "Oraşul Arad nu este doar sediul echipei româneşti REECO, ci şi deţinătorul celui de-al treilea mare centru de târguri din România. Arad este şi o locaţie accesibilă, aflându-se în România aproape de Ungaria şi Serbia", a afirmat delegata REECO a României, Avena Gall-Tamas, cu ocazia deschiderii biroului REECO din Arad săptămâna trecută.


Contact şi informaţii:

Timea Horvath

REECO RO Expoziţii S.R.L.

B-dul. Unirii Nr. 23, Bl. 13, Sc. 1

Et. 6, Ap.16, Sector 4

040103 Bucureşti, România

Tel: 0040 257-23009-9

Fax: 0040 257-23009-8
info@reeco.ro
www.reeco.ro

Niciun comentariu: