joi, 27 noiembrie 2008

AdePlast a investit 28 de milioane de euro in cresterea productiei




Anul 2008 a insemnat pentru AdePlast dublarea capacitatilor de productie, printr-o investitie totala de 28 de milioane de euro. Fondurile au fost directionate pentru construirea unei noi fabrici de mortare uscate in Ploiesti si pentru unitatea de vopseluri din Oradea. “Avem in plan pentru 2009, finalizarea investitiei la fabrica de vopsele, tencuieli decorative si adezivi speciali in stare umeda de la Oradea si inca o facilitate de productie de mortare in Moldova” declara Marcel Barbut, proprietarul AdePlast.

“Am reusit sa finalizam fabrica de vopsea din Oradea in 2008 cu o investitie de peste 3 milioane de euro. Tot in acest an am modernizat sistemul de ambalare la fabrica de mortare uscate si am finalizat fabrica de sape termoizolante. Pentru anul viitor am prevazut inca 4 milioane de euro care vor merge in doua directii: un sistem de ultima generatie de colorare automata si mai multe masini de colorare a vopselei, tencuielilor decorative pentru marii distribuitori ai companiei si catre mass-market”, adauga reprezentantul Adeplast.

Prin dezvoltarea facilitatii de la Ploiesti, costurile de transport si de productie ale companiei au scazut semnificativ. „Acum suntem prezenti, in mijlocul Munteniei, langa Bucuresti, cu o fabrica noua, cu tehnologie de ultima ora, unde productia este complet automatizata si in care lucreaza 30 de anagajati. Ne-am dorit sa dezvoltam in Romania cea mai moderna si mai mare facilitate de productie de mortare uscate din Europa de Sud-Est si am reusit” declara Marcel Barbut. In Ploiesti se pot procesa concomitent doua produse diferite, pe linii separate. Fabrica Adeplast este prevazuta cu 26 de silozuri de componente mari si 30 de silozuri cu aditivi pentru ambele linii de productie.

„In vara anului 2008 am fost in situatia de nu putea livra decit o mica parte a comenzilor. Ne cerem scuze clientilor pentru acest fapt, iar ca o recompensa pentru intelegere, firma noastra a oferit o promotie de 10 % pina la sfirsitul anului”, precizeaza Marcel Barbut.

Pentru 2009, Adeplast a planificat achizitionarea pamantului pe care va fi construita fabrica de mortare uscate din Moldova si demararea lucrarilor de constructie.

“Strategia de dezvoltare pe care ne bazam pentru anul viitor se concentreaza pe raportul calitate/pret cu oferirea garantiilor pentru respectarea standardelor internationale ale produselor. Vrem ca orice constructor care cumpara materialele AdePlast, fie ca foloseste trei saci sau mii de tone, sa primeasca aceeasi calitate pe care o cunoaste si cu care este obisnuit. In plus, din 2009 orice comanda va fi onorata in maxim 24 de ore indiferent de destinatie” a mai mentionat Marcel Barbut.

Produse

AdePlast joaca in Romania un rol important de piata de mortare uscate, adezivi, gleturi si sape. Marcile sub care AdePlast vinde “la sac” produse prin distribuitori, mass-market sau direct sunt: Tinci, Polistirol si Gletul Meseriasului. Fiecare dintre acestea devine driver in vanzari si ocupa prima pozitie in top in functie de sezon.
Materialele industriale care vin in silozuri sunt mortarul var-ciment MTI 25 si mortarul glet pe baza de ipsos MTI G20, dar si motrarul de zidarie, sapa TOP1 si sapa TOP2.

2009 – Focus pe silozurile Adeplast
Existenta silozurilor mobile trebuie sa conduca in scurt timp la santiere curate, ceea ce reprezinta un castig pentru orase. Legislatia va fi aliniata la normele europene, iar prezenta basculantelor in centrul orasului va fi o amintire. In aceasta situatie silozul mobil este o solutie eficienta, mai ieftina si mai eficienta decat basculanta cu nisip sau paletii cu saci. Un siloz de 2,5 m depoziteaza intre 13-24 tone de material, care poate fi transportat pneumatic pina la etajul 18. Solutia este ecologica, mai ieftina si mai rapida de 5 ori decit sistemul clasic, care in tarile occidentale nu se mai utilizeaza.

“Ne concentram pe educarea pietei in sensul folosirii silozurilor pe santiere. Ne-am propus sa fim cat mai flexibili si suntem increzatori ca incet, incet, Bucurestiul va deveni o padure de silozuri AdePlast” declara Marcel Barbut. Politica de vanzari AdePlast prevede ca cei care folosesc silozurile sa primeasca la pachet silozul de transport material, masina de tencuit sau masina de amestecat mortarul de zidarie sau sapa gratis.

Niciun comentariu: