joi, 30 octombrie 2008

Liberty Center se lansează la timp


Liberty Center se lansează la timp, respectându-se astfel previziunile iniţiale ale dezvoltatorului. Detaliile proiectului şi ale construcţiei fac din Liberty Center un reper de calitate şi profesionalism pe piaţa românească de real estate şi construcţii.

Fazele construcţiei:

Lucrările propriu-zise de construcţie a Liberty Center au început în octombrie 2007, dar demersurile au fost iniţiate la finele anului 2006.

Liberty Center este construit în locul unei clădiri neterminate care a fost demolată integral. „Am avut nişte situaţii mai speciale legate de demolarea construcţiei existente, o decizie inspirată şi curajoasă pe care am luat-o pentru a putea oferi bucureştenilor un shopping center modern.” declară Marius BARBU, Retail Development Director Mivan Development România.

  • Demolare: implozie noiembrie 2006
  • Radier: turnat complet pe 19 octombrie 2007
  • Structură: finalizată în iunie 2008
  • Finalizare lucrări: 30 octombrie 2008

Parteneri în proiect

Şantierul Liberty a funcţionat impecabil datorită unei echipe de profesionişti care a urmărit proiectul, asigurându-se de respectarea tuturor deadline-urilor şi a standardelor de calitate ale lucrărilor.

Companiile implicate în proiectul Liberty Center sunt:

  • Ostick & Williams – concept architect
  • Delap & Waller – concept M&E designer
  • Fergusson Wheeler – interior design concept architect
  • White Young Green – structural consultants
  • Gardiner & Theobald – project & cost management
  • Mivan Kier Joint Venture – general contractor
  • Colliers – letting agents
  • Coral Construct – dirigenţie şantier
  • Apolodor – lucrări demolare şi excavaţii
  • Euroconstruct & Tungal – subcontractori pentru structură
  • Met Engineering – subcontractori M&E
  • Dico si Tiganas – proiectanti
  • Otis – lifturi & scari rulante

Resurse umane

Numărul de muncitori de pe şantierul Liberty a crescut constant ajungând chiar şi la 600-700 de persoane în lunile cu activitate foarte intensă. Acest număr de persoane include numai oamenii implicaţi în construirea mall-ului şi la el se adaugă cei care au realizat amenajările interioare ale chiriaşilor.

Respectarea termenelor

Respectarea termenului de livrare a lucrării a fost posibilă printr-o foarte bună coordonare şi o colaborare excelentă între toate părţile implicate în proiect. „Toate acestea nu ar fi fost posibile fără un contractor dispus să lucreze chiar şi 24h/ zi când a fost nevoie, indiferent de anotimp şi un Client care, alături de consultanţii săi, a fost implicat direct şi în permanenţă în proiect” declară Marius BARBU- Retail Development Director.

Statistici de construcţie şi recorduri:

* Cantitate beton turnată: aprox 39.000 – 40.000 m3;

* Cea mai mare turnare continuă : 12.000 m3 de beton în radier;

* Cantitate armature: circa 7.500 tone;

* 8 scări rulante şi 4 travelatoare pentru supermarket;

* 14 lifturi dintre care 5 de pasageri;

* 2 nivele de parcare subterană cu aproximativ 700 de locuri;

* Zonă de descărcare a bunurilor pentru chiriaşi pe o înălţime de 2 nivele în subteran pentru a facilita accesul tirurilor;

* Amenajarea unui patinoar în interior, proiectat să funcţioneze 12 luni pe an a fost o provocare atât pentru proiectanţii structurii, cât şi pentru cei ai instalaţiilor clădirii.

„O problemă căreia i-am găsit o soluţie unică a fost cea a aprovizionării. Pentru că Liberty Center este într-o zonă rezidenţială şi veche a Bucureştiului, nu am vrut să afectăm traficul şi parcările din zona centrului comercial. De aceea, am creat la subsolul mall-ului o zonă de încărcare-descărcare accesibilă 24h/7 zile pe săptămâna, în care tir-urile care îi aprovizionează cu marfă pe partenerii noştri vor intra şi descărca. Cred că este o soluţie aplicată în premieră de un centru comercial şi a presupus provocări mari pentru constructor.” Marius BARBU, Retail Development Director.

Liberty Center devine un reper pe piaţa românească de construcţii şi real estate prin: complexitatea proiectului, amploarea forţelor desfăşurate, calitatea resurselor umane implicate, dimensiunile şantierului şi managementul de proiect impecabil şi prin rezultatul final: un mall modern si inedit care îşi propune să devină o clădire reper a Bucureştiului.




Niciun comentariu: