marți, 15 iulie 2008

Întâlnirea anuală a utilizatorilor Nemetschek din România – Sovata, 2008

În perioada 18-22 iunie 2008 a avut loc la Sovata, într-o organizare de excepţie a echipei de la Hotelul Danubius, întâlnirea anuala a utilizatorilor Nemetschek.
Continuând iniţiativa începută anul trecut de a realiza conferinţe separate pe specialităţi, anul acesta s-au organizat patru secţiuni distincte: arhitectura, inginerie, instalaţii şi s-a adăugat proiectarea drumurilor şi a canalizărilor. În acest fel, cei peste 240 de participanţi au putut beneficia la maxim de prezentări specializate, iar discuţiile s-au putut concentra strict asupra subiectelor dorite.

Punctul central al întâlnirii l-a constituit, fireşte, prezentarea noului concept de soluţie integrată de proiectare BIM 2008 sub care s-a lansat ultima versiune a programului Allplan. Prezentarea conceptului BIM a fost făcută chiar de unul dintre invitaţii la seminar, Wolfgang Bachman, reprezentant al Nemetschek AG.

Noutăţile aduse de versiunea 2008 ale pachetului de programe destinat proiectării instalaţiilor – AX3000 – au fost şi ele prezentate chiar de reprezentantul companiei EES, Markus Koplenig, seful departamentului de managementul calitatii si hotline. Punctul de maxim interes al întâlnirii a fost prezentarea modulului de Calcul energetic al construcţiilor, modul – complet aliniat standardelor româneşti în vigoare, în ce priveşte algoritmul de calcul şi modul de prezentare al datelor - ce urmează să fie disponibil comercial din luna septembrie a acestui an.

Cei doi „nou veniţi” în seria de prezentări realizate în cadrul seminarului de anul acesta au fost programele de proiectare a drumurilor şi a canalizărilor (CADICS) şi cel de proiectare a fundaţiilor (DC Software). Ambele au beneficiat, în perioada scursă de la ultima întâlnire – din noiembrie 2007 – de modificări importante: au fost complet traduse în limba română şi adaptate standardelor româneşti în vigoare.

Numelor deja consacrate ale sponsorilor seminarului – Swisspor (reprezentat prin Marian Serban, director general adjunct) şi Henkel (reprezentat prin Adrian Zamfirache, director tehnic), li s-au alăturat în acest an Casimo, firmă specializată în pardoseli din lemn.

Nu au lipsit fireşte nici momentele de relaxare – baia de la Lacul Ursu, excursia de la Salină, sau masa festivă de la hotel Danubius - unde noii clienţii Nemetschek au avut ocazia să se cunoască mai bine cu mai vechii intraţi în marea familie Nemetschek.

Niciun comentariu: