joi, 26 iunie 2008

Performanta si profesionalism in organizarea de expozitii internationale

S-a incheiat cea de-a treia editie a ExpoConferintelor Internationale CAMEX


Peste 150 de firme si-au prezentat cele mai noi si mai tentante oferte cu ocazia celei de-a treia editii a ExpoConferintelor Internationale CAMEX.
Vizitatori in flux continuu, expozanti multumiti, doua zile de conferinte la care au participat specialistii din domeniul constructiilor.


In perioada 18-22 iunie, la Centrul Expozitional Prisma a avut loc unul dintre cele mai importante evenimente ale anului dedicate pietei constructiilor – editia de vara a ExpoConferintelor Internationale CAMEX Bucuresti, care a reunit Expozitia Internationala de Acoperisuri, Izolatii si Fatade CAMEX si Expozitia Internationala de Hale si Constructii Industriale CAMEX.
Intr-un spatiu expozitional modern, cu o intindere de peste 14.000 mp, cele doua expozitii s-au bucurat de increderea partenerilor traditionali CAMEX: DEKO Professional de la Policolor, Ruukki, Arabesque, Bramac, Grestincom, MCA – usi industriale si MBS, dar si a unor companii internationale din Grecia, Macedonia, Bulgaria, Ungaria, Anglia, Olanda, interesate de piata constructiilor din Romania.

Jurnalisti, parteneri si invitati speciali au fost alaturi de organizatori inca din prima zi. Cu totii au participat la momentul deschiderii oficiale a celei de-a treia editii a ExpoConferintelor Internationale CAMEX si la activitatile conexe CAMEX.


Actualitate si diversitate la ConstructWEEK

Un punct forte al evenimentului l-a reprezentat Forumul Economic in Constructii ConstructWEEK. Doua zile de conferinte, trei teme de maxima actualitate, specialisti din domeniu care si-au aratat interesul si bucuria de a participa la intalniri.

Mai avem nevoie de arhitecti sefi? a fost o intrebare pe care si-au adresat-o chiar persoanele vizate pentru a readuce in discutie misiunea, rolul si importanta arhitectului sef pentru urbanismul romanesc. Au fost amintite lipsurile care planeaza in legistatia Romaniei si care fac de multe ori ca dreptul privat sa fie deasupra dreptului public. S-a vorbit despre arhitectul sef intre creatie si critica si despre prietenii si dusmanii arhitectului sef alaturi de Alexandru Sandu - Presedintele Registrului Urbanistilor din Romania, Sorin Ciurariu - arhitectul sef al Municipiului Timisoara si Adrian Iancu - fostul arhitect sef al Municipiului Cluj-Napoca.

Raspunsul presedintelui RUR, Alexandru Sandu, la intrebarea conferintei a fost unul ferm: Avem nevoie din ce in ce mai mult de arhitecti sefi. In conjunctura actuala, indeosebi tot ceea ce au insemnat cele cateva saptamani de campanie electorala, eu am ramas convins ca arhitectul sef nu este doar un functionar important, ci un personaj extrem de important in cadrul primariilor si al consiliilor judetene. El este singura persoana specializata care poate sa gestioneze viziunea de dezvoltare a unei localitati.


Punctul pe I(ndustrie)

Intrebarea din prima conferinta a fost urmata de o exclamantie pe un ton cat se poate de grav: SOS – Patrimoniul industrial. Subiectul a atras atentia celor prezenti si i-a provocat la discutii. Romania este unul dintre cele mai importante depozite ale patrimoniului industrial din sud-estul Europei. Tot Romania este si tara in care dezinteresul, proasta inventariere, planurile personale si distrugerea prin actiune voluntara a vestigiilor ameninta sa ne piarda trecutul.

Referitor la gravitatea situatiei in care se afla patrimoiul industrial, arh. Irina Iamandescu de la Asociatia pentru Arheologie Industriala a afirmat: E mai mult decat grav. Este o situatie extrema in care in mod paradoxal un patrimoniu relativ recent este mult mai amenintat decat alte categorii de patrimoniu, cum ar fi cel din perioada medievala sau din antichitate. Exista o prea putina recunoastere a valorii, a semnificatiei acestui patrimoniu. De asemenea, presiunea imobiliara imensa asupra centrului oraselor favorizeaza acest tip de atitudine, de a utiliza patrimoiul industrial ca rezerva urbanistica pur si simplu. Se pune foarte rar problema conversiei cladirilor, reutilizarii lor.

La conferinta a fost prezent arh. Gheorghe Patrascu, Director General al Directiei de Dezvoltare Regionala a Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor care a vorbit despre Schimbarile legislative din legea urbanismului. Arh. Mircea Adrian Lupan a mentionat Constrangerile dezvoltarii urbane a oraselor si a facut un studiu de caz pe dezvoltarea urbana a orasului Popesti. Conferinta a fost continuata de membrii Asociatiei pentru Arheologie Industriala, arh. Irina Iamandescu si arh. Adrian Craciunescu. Acestia au prezentat temele Arheologia industriala si soarta patrimoniului industrial din Romania in context european, respectiv Siturile industriale – reabilitare versus reconstructie cand arbitrul e doar economic.
In cadrul conferintei SOS – Patrimoiul industrial a fost lansat numarul cinci al revistei Arhitext Design de catre directorul Fundatiei Arhitext Design, arh. Arpad Zachi.
Tot cu aceasta ocazie a avut loc si lansarea expozitiei cu tema Abordarea peisajului industrial urban. Arh. Irina Iamandescu a prezentat publicului 36 de proiecte de diploma ale studentilor de la Universitatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu”, dar si de la facultatile de profil din Timisoara, Iasi, Cluj.


Ziua Bulgariei la CAMEX

Sirul dezbaterilor din cadrul Forumului Economic in Constructii ConstructWEEK a continuat si vineri, cu Ziua Bulgariei la CAMEX. Cu acest prilej, firme din Bulgaria si-au facut cunoscute ofertele, solutiile de investitii si dorinta de a colabora cu specialisti romani. Dintre acestea amintim: Devnya Cement SA, Masterbuild LTD, Nola 7 LTD, Axis LTD, Complet Impex, Helios Metalurg, Pretiz Inter Holding, Izomax.

Evenimentul a fost organizat de catre compania ABplus Events in colaborare cu Camera de Comert si Industrie Bulgaro-Romana. “Exista un interes reciproc al celor doua tari de a lucra la proiecte comune si de a castiga impreuna. Noi ajutam constructorii si antreprenorii din Bulgaria sa se poata descurca pe piata romaneasca.”, a declarat directorul executiv al Camerei de Comert, Emilian Enev.

Tot cu prilejul Zilei Bulgariei la CAMEX s-au prezentat si temele Piata constructiilor din Bulgaria, Prezentarea economica a Camerei de Comert Bulgaro-Romane si Prezentarea sectoarelor de constructii din Bulgaria – statistici, trenduri, proiecte, perspective. Bulgaria este o tara cu un ritm sustinut de dezvoltare si cu o economie de piata functionala, iar prezenta reprezentantilor sai la CAMEX a onorat si bucurat in egala masura.


Aprecieri pozitive si incurajari pentru organizatori

Cele doua zile de conferinte au fost apreciate la justa lor valoare. Specialistii din domeniul constructiilor au tinut sa remarce complexitatea evenimentului si indarjirea cu care organizatorii au promovat si au sustinut toate activitatile. E de remarcat si de continuat ceea ce faceti dumneavoastra. In felul asta se iese in discutie cu probleme care, de multe ori sunt tratate numai in cercuri restranse de profeionisti. Trebuie sa iasa la vedere aceste subiecte, pentru ca si cetateanul de rand sa inteleaga fondul problemei si sa nu o trateze cu dezinteres, a spus arh. Gheorghe Patrascu, Director General al Directiei de Dezvoltare Regionala a Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor

In cadrul ExpoConferintelor Internationale CAMEX, vineri a avut loc si Seara de Excelenta CAMEX. Peste o suta de invitati, autoritati si oameni de afaceri din tara si din strainatate au petrecut o seara a excelentei si a bunului gust. Singurul eveniment informal din domeniul constructiilor s-a petrecut intr-un ambient elegant, la Club Diplomatic, si a adus celor prezenti satisfactia inchieierii de noi contracte si posibile parteneriate.

Un moment important al Serii a fost prezentarea companiei Policolor de catre Tiberiu Andrioaiei, directorul Diviziei DEKO Professional, reprezentant al partenerului oficial DEKO Professional de la Policolor. Tot la Seara de Excelenta CAMEX a fost prezentata si Legenda Vinului Cotnari, o degustare profesionista de vin, sustinuta de catre partenerul Cotnari. Lucia Parvu, expert degustator, le-a facut o demonstratie celor prezenti, invatandu-i cum sa se bucure de aroma si povestile diferitelor soiuri de vin.

***

Referitor la ExpoConferinte Internationale CAMEX, Tiberiu Andrioaiei, director Divizia DEKO Professional, reprezentantul partenerului oficial al Expozitiei Internationale de Acoperisuri, Izolatii si Fatade CAMEX a declarat: Este o surpriza placuta pentru mine. Este o ocazie rara sa ne obisnuim cu ceea ce inseamna performata in prezenta in expozitii. Ar fi trebuit sa depasim de mult timp faza de targuri si sa ne comportam si noi, partenerii si expozantii, ca si organizatorii, la un nivel superior, asa cum merita o expozitie internationala.

Niciun comentariu: