joi, 21 februarie 2008

5 O’Clock Arhitext – A-ritmii şi E-proporţii



Marţi 26 februarie, ora 17.00, la Centrul de Studii în Arhitectură şi Urbanism din strada Mihail Moxa nr. 5, Fundaţia Arhitext design vă invită la evenimentul „5 O’Clock Arhitext – A-ritmii şi E-proporţii”.

Fundaţia Arhitext design a organizat mese rotunde pe teme de actualitate, cel mai reprezentativ exemplu fiind „Regenerare urbană” din noiembrie 2006. Deoarece aceste mese rotunde s-au bucurat de un real succes şi de o participare activă a publicului demnă de luat în seamă, Fundaţia Arhitext design a creat conceptul „5 O’Clock Arhitext”, care să reunească toate viitoarele discuţii sub un nou brand Arhitext.
„5 O’Clock Arhitext” descrie seria de discuţii care vrea să devină baza dezbaterilor specializate despre temele actuale din arhitectură. Aceste mese rotunde vor fi moderate de specialişti în domeniul arhitecturii sau in domeniile conexe.

Prima masă rotundă aflată sub brandul „5 O’Clock Arhitext” a abordat tema „Mobilitate virtuală”.
Invitaţi să ia cuvântul în cadrul acestui eveniment au fost Alexandru M. Sandu (urbanist), Liviu Ianăşi (urbanist) şi Bogdan Mincă (filosof).

A doua masă rotundă va pune în discuţie o preocupare indispensabilă arhitecturii: proporţia. În prezent arhitectura merge în direcţia fluidului, a unui continuum spaţial care pare a eluda gravitaţia. Cu toate acestea, problemele legate de echilibru, scară, raportare la părţi, ritm sau rezonanţă nu pot fi eliminate complet din discursul arhitectural contemporan. Pe parcursul mesei rotunde se va incerca definirea noilor accepţiuni ale acestor termeni. De asemenea, se va urmări şi detalierea noilor relaţii dintre aceste concepte-cheie în discuţiile teoretice, precum şi în realizările de arhitectură actuale. Astfel, pornindu-se de la definiţiile clasice ale ritmului şi proporţiei, discuţia va merge către punctul în care vor putea fi observate schimbările radicale pe care le-au suferit aceste concepte arhitecturale în epoca spaţiului virtual.

Cei care vor lua cuvântul şi vor participa la dezbaterea pe această temă sunt:

  • Adrian Mihalache – Despre proporţii în lumea virtuală
  • Cosmin Ungureanu - Muzică şi proporţii la Andreea Palladio
  • Mario Kuibuş – Aritmia arhitectului
  • Radu Teacă – “Ritmul” unei case

Discuţia va fi moderată de Mălina Conţu, redactor la revista Arhitext.

Vă aşteptăm alături de noi la „5 O’Clock Arhitext – A-ritmii şi E-proporţii”, marţi 26 februarie, ora 17.00, la Centrul de Studii în Arhitectură şi Urbanism din strada Mihail Moxa nr 5.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm nu ezitaţi să ne contactaţi.

Reponsabil PR: Ana Maria Constantin
Telefonul redacţiei: 031 104 11 78
Email: arhitext_redactie@b.astral.ro, arhitext@gmail.com

Niciun comentariu: