marți, 1 august 2017

1000 de liceeni vor lua parte la Urban Up! - ateliere De-a arhitectura despre mediul construit

În al cincilea an de activitate, Asociaţia De-a Arhitectura lansează un nou proiect, Urban Up!, prin care îşi diversifică portofoliul cu încă o grupă de vârstă, cea a liceenilor. Sub egida programului Împreună cu Lidl pentru un viitor mai bun, proiectul a fost selectat în urma unui concurs în domeniul proiectelor educaţionale.

Urban Up! Mediu construit pentru liceeni - conduce 1000 de liceeni din 7 oraşe din România să înţeleagă şi să îşi iubească oraşele, să fie mai atenţi la calitatea mediului construit, la valorile de patrimoniu, la felul în care locuim împreună spaţiile oraşelor. Liceenii sunt aşteptaţi la 50 de ateliere susţinute de profesionişti ai mediului construit (arhitecţi, urbanişti, antropologi şi ingineri) începând cu luna septembrie 2017..

Scopul proiectului Urban Up! este de a trezi interesul şi a focaliza atenţia liceenilor asupra oraşului şi de a oferi metode de lucru testate deja care pot fi ulterior folosite de cadre didactice, de organizaţii non-guvernamentale, de autorităţi publice locale, pentru ca mediul construit să fie obiect de studiu şi reflecţie şi pentru ca perspectiva liceenilor asupra mediului construit să conteze. La finalul proiectului, rezultatele vizibile ale participarii la ateliere vor fi prezentate actorilor locali relevanţi din fiecare oraş, dar şi online, pe pagina proiectului, pentru a servi drept referinţă, în viitor, pentru activităţi legate de oraş derulate în licee sau în afara lor.

Atelierele gratuite organizate la final de săptămână se vor desfăşura în Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Sibiu şi Timişoara. Ele vor fi susţinute pe baza unor scenarii educaţionale scrise de specialişti din reţeaua De-a arhitectura, selectate (în luna mai) de un juriu competent: Geta Costescu – psiholog specializat în pedagogie pentru adolescenţi, Elena Ștefan – inspectorat şcolar al municipiului Bucureşti, Șerban Iosifescu – preşedinte ARACIP (Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar), Mihai Iacob – cercetător la ISE (Institutul de Știinţe ale Educaţiei) şi arh. Mina Sava – preşedinte Asociaţia De-a Arhitectura.

Cele 9 scenarii educaţionale câştigătoare au fost adaptate contextului specific din fiecare oraş unde se vor organiza atelierele pentru liceeni chiar de către cei care vor servi drept facilitatori, în cadrul unui program de formare a formatorilor ce a avut loc în luna iunie, la Centrul de Cultură Arhitecturală al Uniunii Arhitecţilor din România (UAR). Programul, ce a avut 22 de participanţi din întreaga ţară, profesionişti ai mediului construit, a fost conceput de Claudia Pamfil, manager programe de formare în cadrul asociaţiei şi arhitect/urbanist cu experienţă de formator pentru adulţi.

--
Asociaţia De-a Arhitectura a fost înfiinţată formal în ianuarie 2013 de către şase arhitecţi şi îşi propune o îmbogăţire a culturii arhitecturale şi urbane a societăţii româneşti actuale prin educaţia copiilor care sunt şi „formatori de opinie” ai părinţilor lor. Aici rezultatele asociaţiei din anul 2015: Raport 2015.

Misiunea Asociaţiei De-a Arhitectura
Construim prin educaţie. Construcţia noastră creşte când:
⌂ Copiii şi adulţii înteleg şi iubesc valorile mediul construit şi sunt activi în comunităţile lor
⌂ Profesioniştii mediului construit se implică prin educaţie în societate
⌂ În educaţie, joaca, experimentul şi creativitatea sunt luate în serios


Lidl este prezent în 30 de ţări din toată lumea şi operează aproximativ 10.000 de magazine şi peste 140 de centre logistice în 27 de ţări din Europa. Lidl are aproximativ 215.000 de angajaţi, dintre care 5000 în România unde retailerul german are deschise peste 200 de magazine şi 4 centre logistice. Misiunea Lidl în România este aceea de a le oferi zilnic românilor, în zone din imediata lor proximitate, produse de calitate la cel mai bun preţ, direct de la producători, într-o largă varietate de sortimente.

Un comentariu:

wallyrabey spunea...

Best 10 Gambling Sites (2021) | Mapyro
Find the best online 의왕 출장안마 gambling site. 충청북도 출장샵 Rank, Casino, Games, Betting on 충청북도 출장샵 Sports. Mapyro's free gambling 광양 출장샵 services have 춘천 출장안마 a variety of betting markets.