joi, 11 august 2016

Tematica numerelor Arhitext pe anul 2017

«Arhitext» este în momentul de față o revistă de tendință, bilingvă (română și engleză), editată în format de album de colecție, ajunsă în cel de-al 26-lea an de la apariția primului său număr (martie 1990, 6 pagini format și hârtie de ziar, care apărea de 2-4 ori pe an). Formula grafică, layout-ul şi coperta sunt personalizate în functie de tematica fiecărui număr şi de opţiunea coordonatorului. Revista apare periodic la fiecare două luni.


Ca în fiecare vară, echipa Arhitext a organizat un brainstorming, a solicitat opinia consultanţilor şi colaboratorilor şi iată tematica stabilită pentru cele 6 numere din 2017:

TEME TEORETICE                                                                                          TEME PRACTICE
No man’s land / No land’s man                                                                Programul – fără program
Arhitectură de masă / Arhitectura media                                              Lagăre
Mutaţii asistate / GMA – Arhitectură modificată genetic                   Mobilier urban (toalete publice etc.)
Arhitectura verde & Arhitectura roşie / Pin-up arhitectură               Extreme Houses / Case în zone toride
Cum salvăm planeta? / Ce rămâne după? / Before and After            Africa
Povestitori, vizionari, inventatori                                                           Curţi şi ganguri / Cărări, poteci, drumuri

Aşteptăm cu interes opiniile şi comentariile voastre, precum şi propuneri de colaborare pentru subiectele care vă suscită interesul.

Revenind în prezent, dorim să vă anunţăm că numărul 4 al revistei Arhitext va fi dedicat Trienalei de Arhitectură East-Centric, ed. II, cu tema “Drifting”. Acest număr special va cuprinde toate informaţiile despre cel mai mare eveniment regional dedicat ahitecturii din Europa Centrala si de Est! Aflati cine sunt invitatii speciali si care este programul Trienalei pe noua platformă www.bucharest-triennale.eu


Vă dorim un August cât mai relaxant!

Niciun comentariu: