joi, 4 august 2016

Încheierea preselecției proiectelor participante la BNA 2016


"Uniunea Arhitecților din România, în colaborare cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București, organizează în perioada 12-28 octombrie 2016 cea de-a XII-a ediție a Bienalei Naționale de Arhitectură, cu tema: RECUPERAREA REPERELOR. 

Recuperarea reperelor este o temă deschisă, care are la bază un anumit tip de inflație informațională ce conduce la exces, și care reclamă necesitatea unei condensări. În fața avalanșei de informații și de pseudo repere, propunem un moment de respiro, de filtrare și recuperare. Astăzi, în numele progresului și al piețelor comune, se denaturează relații și procese într-o măsură semnificativă, rezultatul fiind un exces, și nu un vid, de repere. Acestui fenomen de excedent i se alătură unul de restrângere, însă nu conține premisa vreunui echilibru. Suntem suprasaturați de informație și ne confruntăm, în arhitectură și urbanism, cu un proces, invaziv, de antropizare teritorială. Ne extindem și înghițim pământul, în timp ce vechi așezări se depopulează și cad în abandon. Nevoia unor sisteme de referință este, poate, mai evidentă ca oricând. 

Bienala Națională de Arhitectură dorește, în ediția a 12-a, să continue reflecția asupra valorilor fundamentale ale ambientului urban sau rural, să ofere ocazia reformulării misiunii arhitecților și urbaniștilor și să accentueze nevoia de afirmare și protejare a valorilor mediului construit." (extras din declarația prof.dr.arh. Georgică Mitrache, comisar al BNA)


S-a încheiat preselecția proiectelor participante la Bienala Națională de Arhitectură 2016.

Lista proiectelor selectate se găsește pe website-ul Bienalei la adresa www.uar-bna.ro

În perioada 8 august – 16 septembrie 2016 se va desfășura predarea panourilor tipărite. Atragem atenția participanților să respecte formatul panourilor (conținut conform fazei de preselecție, dimensiune, paginare).

La secțiunea „Publicații de arhitectură” împreună cu panoul se vor preda 4 exemplare tipărite și un CD sau DVD cu publicația în format .pdf

Predarea se va face la U.A.R. - Centrul de Cultură Arhitecturală din str. Jean Louis Calderon nr. 48, sector 1, București de luni până vineri între orele 10:00 – 15:00.

Participanții din provincie pot trimite materialele prin curierat, cu condiția asigurării efectuării predării acestora la timp, în cadrul programului specificat mai sus.

La predare autorii vor depune și o copie a documentului ce atestă plata taxei de participare de 40 lei pentru fiecare lucrare selectată.

Taxa de înscriere se achită prin transfer bancar în perioada 8 august – 15 septembrie 2016 şi are valoarea de 40 lei pentru fiecare proiect selectat ca urmare a jurizării.


Detaliile privind plata sunt următoarele:
Beneficiar: Uniunea Arhitecților din România
Cod fiscal: 8236717
Cont (IBAN): RO04 BRDE 410S V208 5861 4100
Banca: BRD
Suma: 40 lei x nr. lucrări selectate
Descriere plată: PARTICIPARE BNA cod(uri) proiect(e). Descrierea plății trebuie în mod obligatoriu să conțină codurile lucrărilor selectate separate cu virgulă (de exemplu: PARTICIPARE BNA 583, 643)

Niciun comentariu: