joi, 2 iunie 2016

Conferinta NEW CITIES. Speakeri din 7 tari ale lumii

In premieră în România, arhitecți urbanisti si peisagisti din elita mondială, oameni de cultură, ambasadori, antreprenori de top se vor reuni intr-o conferinta inspirationala sub genericul NEW CITIES.

Conferinta Inspirationala Internationala despre viitor in Arhitectura si Urbanism NEW CITIES va avea loc pe 13 iunie, in Sala Pictura a Teatrului National Bucuresti.




Inscrierea se face intrand pe pagina http://rba.share-architects.com/new- cities/ si accesand butonul INREGISTRARE, unde veti gasi formularul de inscriere.

Printre speakerii care isi vor impartasi ideile auditoriului prezent la Conferinta NEW CITIES:

Excelenta Sa, Doamna Stella Ronner-Grubačić, Ambasador al Regatul Tarilor de Jos in Romania, o mare sustinatoare a conceptului de ”Green City”: ”Orasul ideal este cu mult verde. Oamenii sunt mai fericiti si se simt mai bine inconjurati de spatiu verde”


Excelenta Sa, Domnul Kisaburo Ishii, Ambasador al Japoniei in Romania, cu o experienta de 30 de ani in planificare urbana: ”Planificarea urbană cu abordare rigidă și convențională nu este suficienta. Trebuie combinata cu un model de politică urbană comprehensivă și flexibilă”






Arh. Tetsuo Harada, General Manager Design Department la Takenaka Corporation, este autorul celei mai inalte cladiri din Japonia - Abeno Harukas – un spatiu urban multifunctional care domina cerul orasului Osaka, are 62 de nivele, este nod pentru reteaua de metrou a orasului si gazduieste un muzeu, un parc, un hotel, spatii comerciale. Arh. Tetsuo Harada crede in conexiunea arhitecturii cu orasul si natura, tema inspirata de locuintele urbane traditionale japoneze, numite “Machiya”.





Prof.dr. Joris Scheers, Belgia, președinte urbanistilor din Europa (European Council of Spatial Planners) dar si un prestigios sociolog. A studiat cu pasiune fenomenul expansiunii urbane din America Latina, Africa si Asia. ”Calitatea spatiului construit, a arhitecturii dar si a actului administrative local poate fi rezolvarea problemelor actuale ale oraselor Europei”




Arh. peisagist Niek Roozen, Niek Roozen bv garden and landscape architects, Regatul Tarilor de Jos, este cunoscut prin conceptul “The Green City Philosophy”, care este o strategie “verde” de dezvoltare urbana, folosind influenta pozitiva a plantelor asupra mediului. Din 1998, Niek Roozen a fost implicat in numeroase proiecte de amenajare urbana de anvergura, cele mai multe in China.







Arh. ing. Philippe Samyn, fondator Samyn and Partners sprl.bvba, Belgia, este autorul unui best-seller aparut deja in 5 editii: „Vertical City”, o pledoarie pentru orasele prietenoase cu 
mediul dezvoltate pe vertical. ”Un oras durabil cere prezenta naturii si a cladirilor inalte,” este crezul arhitectului belgian.







Arh. Gökhan AVCIOĞLU, fondator GAD Architecture, Turcia, este o figura emblematica pentru arhitectura turca pe plan mondial; autor a numeroase proiecte de referinta in Statele Unite, Dubai, Rusia, Libia, Ucraina si Turcia, intervievat de cele mai importante publicatii de arhitectura din lume, dar si de New York Times, invitat in emisiuni prestigioase - la BBC si si Channel 4.



Arh. Przemyslaw LUKASIK, Fondator Medusa Group, Polonia. Arhitectul polonez Przemyslaw Lukasik este cunoscut pentru spectaculoasele adaptari ale unor spatii industriale dezafectate. Cel mai cunoscut proiect este casa Bolko Loft, creata de Przemyslaw Lukasik pentru propria sa familie, prin transformarea intrarii unei vechi mine de carbune intr-o locuinta functionala.




Conferinta New CITIES este organizata de Ordinul Arhitectilor din Romania, Universitatea de Arhitectura si Urbanism ”Ion Mincu”, Federatia Patronatelor Societatilor de Constructii si Asociatia Culturala ProEvent.

Niciun comentariu: