luni, 21 martie 2016

Invitație dezbatere – Siguranța la incendiu – 22 Martie, ora 13.00

 


GIS & CONTRACTOR, unul dintre cele mai ample forumuri de arhitectură de interior din Europa de Est, găzduiește dezbaterea „Siguranța la incendiu” organizată în premieră la București. Forumul reunește pe parcursul a 22 și 23 martie peste 350 de arhitecți, proiectanți și ingineri în instalaţii din toate regiunile țării, alături de designeri și arhitecți de interior din 15 țări.

Dezbaterea „Siguranța la incendiu”, 22 Martie, ora 13.00
Hotel Radisson Blu București, Sala Atlas Grand Ballroom 

În cadrul dezbaterii și sesiunii plenare „Fire Safety” din 22 martie vor exprima puncte de vedere experți, consultanți și proiectanți în domeniul siguranței la incendiu, alături de invitați din Finlanda, Thailanda, Franța, Marea Britanie, Italia, Spania, Slovenia, Olanda, Bulgaria, Portugalia, Belgia, Cehia, Grecia, Ungaria, Israel și România, câștigători ai competițiilor internaționale dedicate arhitecturii și designului de interior. Dezbaterea și prezentările tematice au loc în intervalul orar 13.00-17.50.

Printre subiectele abordate în dezbaterea din 22 martie se numără teme de maximă actualitate pentru profesioniștii din domeniul construcțiilor: „Care sunt măsurile de protecție la incendiu şi cum se aplică ele în Europa?”; „Siguranța la incendiu în spațiul construit din România – legislație- studii de caz din Franța, Germania, SUA, România”; „Probleme de interior din zona fațadelor, implicații în proiectare, din punct de vedere al siguranței la incendiu”; „Rolul arhitectului în stabilirea măsurilor de siguranță la incendiu”; „Utilizarea soluțiilor speciale pentru lemn pentru protecția la foc”; „Cortine rezistente la foc – noul concept al barierelor invizibile anti-foc”; „Cum putem crește azi, în România, cu cheltuieli minime, nivelul real al siguranței la foc?”; „Evaluarea riscului de incendiu-o necesitate”.

Pe 23 martie, în intervalulul orar 10.00-15.45 discuțiile vor fi continuate în cadrul unor paneluri tematice de tip dezbatere, cu temele: „Calitatea aerului în spațiile interioare” ; „Securitatea în spațiile interioare”; „Securitatea la incendiu în spațiile interioare”: „Sisteme de iluminat în spațiile interioare”. Programul conține prezentări de sisteme și soluții inovative pentru siguranța la incendiu; securitatea la incendiu din perspectiva proiectării și execuției lucrărilor de instalaţii în spațiile publice; ventilarea și condiționarea clădirilor publice; soluții de eficiență energetică în clădiri.

Invitați: arh. Șerban Țigănaș, Ordinul Arhitecților din România; dr. ing. Cristian-Romeo Erbașu, Președinte Federația Patronatului Societăților din Construcții; dipl.ing.Valentin Petrescu, Prim Vice Președinte Federația Patronatului Societăților din Construcții; prof.dr. Mircea Onchinciuc, Vice Președinte Uniunea Arhitecților din România; Liviu Mateescu, Președinte al Asociației Române pentru Tehnica de Securitate; prof.dr.ing. Niculae Mira, Președinte al Societății de Instalații electrice și Automatizări; ing.arh. Mihai Horia Nicolescu, Vice Președinte Asociația pentru Securitate la Incendiu; ing. Sorin Calotă,  Vice Președinte Asociația Română a Inginerilor de Securitate la Incendiu; lect.dr.ing. Ion Anghel, Facultatea de Pompieri, Academia de Poliție „Al.I.Cuza” București; dr.arh. Bogdan Bănică, Cercetător științific Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București; ing. Rafael Andrei Mărculescu, Președinte Asociația KNX România.

Moderatori: arh. Florin ENACHE - Membru al Consiliului National al Ordinului Arhitectilor din Romania, Coordonator al grupului de lucru „Siguranța la incendiu”; ing. Stelian Arion – Vicepreședinte al ARTS- Asociația Română pentru Tehnica de Securitate; ing. Cristian Șoricuț – Vicepreședinte al ARTS – Asociația Română pentru Tehnica de Securitate; Dan Vătăjelu, Președinte Asociația Română de Iluminat; dr.ing.Ștefan Stănescu, Preşedinte AIR Control Systems.

Vă așteptăm să participați la dezbaterea „Fire Safety”, în data de 22 martie, în intervalul orar 13.00-17.30

Contact: Florentina Cojocaru, proevent@abplusevents.com

Niciun comentariu: