luni, 7 martie 2016

GIS - cel mai important forum de arhitectură de interior din Europa de Est, organizat la București cu participarea arhitecților din 15 țări și a Consiliului European al Arhitecților de Interior



GIS aduce în dezbatere pe 22 și 23 martie rolul arhitecturii și designului de interior în îmbunătățirea calității vieții și modul cum acestea pot influența mediile sociale, culturale, mediile de învățare și de lucru.
Conferința organizată la Radisson Blu Hotel București este prezidată în calitate de Chairman de arh. Șerban Țigănaș, președintele Ordinului Arhitecților din România.

GIS aduce în premieră în România, în calitate de Invitat special, în deschidere, unul dintre cei mai renumiți arhitecți din Scandinavia, arh. Rainer Mahlamäki, și pe arh. Jan Geysen, Vice Președinte  ECIA-Consiliul European al Arhitecților de Interior. Camera Arhitecților din Bulgaria (CAB) este reprezentată la GIS de arh. Nicholas Galabov, vicepreședinte, fost coordonator arie tematică „Arhitectura și calitatea vieții”, ACE - Consiliul Arhitecților Europeni, premiat în Bulgaria și SUA pentru contribuția profesională deosebită.
GIS întrunește la București arhitecți și designeri de interior din Finlanda, Thailanda, Franța, Marea Britanie, Italia, Spania, Slovenia, Olanda, Bulgaria, Portugalia, Belgia, Cehia, Grecia, Ungaria, Israel și România, câștigători ai celor mai recente ediții ale competițiilor internaționale, alături de peste 250 de arhitecți din toate filialele OAR din țară selecționați pe baza portofoliului de lucrări din ultimii 3 ani.


Repere importante ale forumului:

Dezbatere internațională dedicată Siguranței la incendiu, dedicată arhitecților și inginerilor

În data de 22 martie 2016, în deschiderea forumului este organizată dezbaterea internațională cu un subiect de maximă actualitate în context național și internațional - proiectele și problemele de interior privind siguranța la incendiu.

Masterclass de „Lighting design”, pe 23 martie

Colin Ball, Lighting Director la biroul din Londra al BDP, câștigător 2015 World Interior Awards - Best Lighting, colaborator în proiecte semnate de star arhitecți precum Zaha Hadid și Daniel Libeskind, susține în cadrul GIS master class-ul cu tema „Lighting an idea”.

5 sesiuni de lucru cu tematicile: Educație și Cultură; Birouri și Clădiri Publice; Spații de Sănătate; Hoteluri, Baruri și Restaurante, Rezidențial, cu invitați ale căror proiecte sunt premiate la nivel internațional: Tachapol Danaboonchai, din Thailanda, câștigător ediția 2015 INSIDE World Festival of Interiors - Bars and Restaurants; Carlo Berarducci, din Italia-finalist 2015 INSIDE - Restaurants; Cédric Ramière, din Franța, câștigător Leaf Awards 2014 - Refurbishment of the Year; Dean Lah, din Slovenia, câștigător al premiilor Golden Pencil și Plečnik Medal în 2014; Michael Setter, din Israel, 2015 European Property Awards, London- Best Office Interior; 2015 Design Award Israel; arh. Robby Cantarutti, din Italia, câștigător 2015 Leaf Awards-Residential Building of the Year- Single Occupancy.

În sesiunea plenară dedicată spațiilor de sănătate, designerul Rai Pinto, din Spania, explică conceptul de „umanizare a spitalelor” prin prezentarea Spitalului de copii „Sant Joan de Déu” din Barcelona. În această sesiune susțin prezentări și arh. Luis Pedra Silva, din Portugalia, câștigător al premiilor ediției 2015 Asia Pacific Design acordate de IIDA - International Interior Design Association, la secțiunea Healthcare, și Dorte Kristensen, câștigător în 2015  Interior Design Awards - Healthcare și WAN Awards-Healthcare, în 2014. Proiecte remarcabile realizate în România sunt prezentate de: acad. prof. dr. Romeo Belea, conf. dr. arh. Radu Pană, arh. Anda Manu, arh. Sergiu Petrea, arh. Mario Kuibus, arh. Victor Grosu, arh. Alberto Bianco, arh. Matius Ichim, arh. Robert Marin s.a.

"Romania Interior Architecture - the best of 2015”

Pentru a susține în acest context internațional cunoașterea și promovarea proiectelor de referință din ultimii ani din România, în cadrul GIS este organizată în premieră expoziția "Romania Interior Architecture - the best of 2015", în seara de 22 martie 2016. Câștigătorii Distincțiilor GIS și proiectele acestora vor fi evidențiate și promovate ulterior în seria de conferințe internaționale organizate în acest an în Polonia, Ungaria, Cehia , Bulgaria și Turcia. 

Conferința Internațională GIS dedicată arhitecturii și designului de interior este realizată de Asociația culturală PROEvent, ABplus Events și Ordinul Arhitecților din România în parteneriat cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, Institutul Italian de cultură „Vito Groso” din București, Institutul Francez din București, Ambasada Sloveniei și Ambasada Finlandei.

Participarea arhitecților la conferință este susținută de companiile Saint-Gobain România (partener oficial), AGC Glass Europe (partener principal), Roca, Alumil, Skylux, Promat, Interface, Rigips, Fabryo (sponsori).

Scurtă descriere Invitat special GIS ediția 2016:

Arh. Rainer Mahlamäki a câștigat în 2014 primul premiu de arhitectură acordat de Asociația Arhitecților Finlandezi (SAFA). Arhitectul deține în portofoliu 37 de premii internaționale și naționale și alte 57 de premii. De asemenea, este autorul celui mai grandios muzeu din Europa din punct de vedere tehnologic, muzeul Polin, dedicat comunității evreilor din Polonia. Având o vastă experiență în domeniul proiectelor culturale și educaționale, cu nenumărate muzee în portofoliu, arhitectul finlandez se află în juriul competiției internaționale lansate recent pentru noul MNIR - Muzeul Național de Istorie a României.


Informații privind accesul la conferința internațională GIS ediția 2016:

Data: 22-23 martie 2016
Loc: Radisson Blu Hotel, Sala Atlas Ballroom
Acces: doar pe bază de invitație.  Înregistrarea participării se poate realiza online, pe site-ul www.bucharest.iegis.eu
Proiectele pot fi înscrise în competiția Distincțiile GIS la adresa: proevent@abplusevents.com
Acreditări de presă și relații la: florentina.cojocaru@abplus.ro, M:+ 4 0740117598

Expo conferința internațională GIS realizată de organizatorul profesionist de evenimente ABplus Events face parte dintr-un project european organizat în Romania, Polonia si Ungaria, alaturi de expoconferințele tematice LAUD (tematica: arhitectura peisageră și arhitectura infrastructurii), INGLASS (arhitectura și ingineria sticlei) și RIFF (acoperișuri și fațade).

Pentru cele mai noi informații referitoare la programul și speakerii conferințelor internaționale vă invităm să accesați platforma de comunicare www.share-architects.com
 

Niciun comentariu: