miercuri, 9 septembrie 2015

Da’DeCe Calea Victoriei, un nou proiect al Asociaţiei Da’DeCe între 15 septembrie şi 15 octombrie




Asociaţia Da’DeCe anunţă cu bucurie un nou proiect cultural pentru copii numitDa’DeCe Calea Victoriei,care se adresează copiilor de 8 – 12 ani şi se desfăşoară în perioada 15 septembrie – 15 octombrie, în spaţiul Biblio Lounge, oferit cu generozitate de Filiala Ion Creangă a Bibliotecii Metropolitane. Dacă vreţi să cunoaşteţi împreună cu noi secretele câtorva dintre clădirile de pe cea mai importantă stradă a Bucureştiului, vă aşteptăm în lunile septembrie şi octombrie să ne plimbăm împreună pe Calea Victoriei.

Proiectul Da'DeCe Calea Victoriei propune desfăşurarea unor programe adresate copiilor de la 8 la 12 ani, sub formă de trasee, urmate de ateliere de construcţiea unei machete de mari dimensiuni care să reproducă Calea Victoriei din prezent cu câteva inserţii propuse de copii. Vom discuta despre cele patru tipuri de clădiri prezente pe principala stradă a Bucureştiului (hoteluri elegante, sedii ale unor clădiri importante ale statului român, foste reşedinţe ale nobilimii, magazinele cele mai elegante din oraş). Se vor evidenţia zonele active şi cele insuficient exploatate ale străzii, totul, cu scopul conştientizării de către copii şi părinţi a importanţei spaţiului construit şi istoriei acestuia.

Prin acest tip de proiect în care copiii şi părinţii participă activ şi interactiv, spaţiile prin care ne plimbăm se transformă în locuri vii unde membrii comunităţii se educă, se informează, se formează şi petrec un timp de calitate, în care istoria cartierului se îmbină cu poveştile proprii ale celor care participă, iar părerea celor care iau parte este luată în seamă.

Evenimentele din cadrul proiectului Da’DeCe Calea Victoriei se vor desfăşura sub formă de întâlniri de sfârşit de săptămână în perioada 15 septembrie – 15 octombrie 2015: în fiecare vineri după-amiaza şi sâmbătă dimineaţa, câte 3 ore (dintre care o oră traseul cultural pe Calea Victoriei), urmate de ateliere desfăşurate în spaţiul Biblio Lounge a Filialei Ion Creangă a Bibliotecii Metropolitane (strada Christian Tell, nr. 10). Programele vor fi susţinute de către membrii asociaţiilor Da’DeCe şi De-a arhitectura, iar participarea este gratuită.

Mai multe detalii despre programul evenimentului şi înscrieri găsiţi aici: http://www.asociatiadadece.ro/program/dadece-calea-victoriei/

Da’DeCe Calea Victoriei este un program finanţat de ARCUB prin programul cultural "Eşti Bucureşti" 2015.


îşi propune dezvoltarea creativităţii şi încurajarea curiozităţii naturale a copilului în raport cu obiecte semnificative pentru cultură şi civilizaţie prin diverse activităţi de improvizaţie artistică. Pentru oferta noastră completă de programe pentru copii şi părinţi, vizitaţi-ne pe www.asociatiadadece.rohttps://www.facebook.com/asociatiadadece sau pe

Finanţator:






Parteneri:






Parteneri media:

Niciun comentariu: