miercuri, 1 iulie 2015

Concurs de proiecte pentru Bohemian Square – Festival de Cultură Urbană


Braşov, 25 iunie 2015: În perioada 21-23 august, va avea loc la Braşov a III-a ediţie a Festivalului de Cultură Urbană BOHEMIAN SQUARE, eveniment cultural-artistic, care oferă o alternativă de petrecere a timpului liber în mod interactiv şi constructiv, în spaţiul public.  
În premieră, în cadrul ediţiei de anul acesta, Asociaţia Bohemian lansează Concursul de intervenţii artistice şi instalaţii arhitecturale, ai cărui câştigători vor fi admiraţi de peste 7.800 de vizitatori pe toată perioadă festivalului. Concursul de proiecte este adresat artiştilor, arhitecţilor, designerilor şi tinerilor creativi din întreaga ţară, înscrierile fiind acceptate până pe data de 17 iulie
Prin concurs, organizatorii îşi doresc atragerea şi implementarea unor proiecte care să contribuie la reinterpretarea spaţiului public din centrului istoric al Braşovului, într-o viziune proaspătă şi o abordare urbană interactivă.
Proiectele înscrise pot fi:
·        Instalaţii interactive
·        Instalaţii de lumini / tehnologice / multimedia
·        Structuri experimentale
·        Mobilier stradal
·        Trasee urbane alternative
·        Urban land art / amenajări ecologice
·        Construcţii ready-made / reciclare.
Proiectele câştigătoare vor fi expuse în zona pietonală cu cel mai mare trafic, Piaţa Sfatului sau în Piaţa Enescu. Pentru simulări, participanţii pot prelua imaginile locaţiilor de pe pagina de facebook a festivalului: https://www.facebook.com/bohemiansquare.
Astfel, toate persoanele creative sunt invitate să îşi înscrie proiectele în concurs prin completarea formularului: http://bit.ly/ConcursBohemian2015, până pe 17 iulie, pentru a avea şansa de a obţine finanţare şi de a-şi expune instalaţiile inovatoare în cel mai boem şi mai îndrăgit oraş al ţării, Braşovul. 
Dintre proiectele înscrise, vor fi aleşi maximum 10 câştigători. Aceştia vor beneficia de fonduri în valoarea maximă de 1.500 lei/proiect, dar nu mai mult de 70% din bugetul de execuţie estimat în fişa de înscriere.
Proiectele alese de juriu vor fi anunţate pe 24 iulie, pe pagina de facebook a evenimentului.
Bohemian Square festival va facilita accesul comunităţii locale şi a turiştilor braşoveni la activităţi cultural-educative inovatoare, menite să lărgească orizonturile şi să stimuleze creativitatea tuturor celor implicaţi. Cu un program complex ce vizează îmbinarea a multiple domenii artistice, festivalul va aduce laolaltă 70 de artişti plastici, arhitecţi, designeri şi muzicieni. Creaţiile acestora, expuse sub forma a 15 instalaţii de artă urbană şi 34 de expoziţii în aer liber sau în locaţii interioare vor bucura peste 7.800 vizitatori. Dintre aceştia, 500 de participanţi îşi vor putea dezvolta abilităţile creative în cadrul a 24 de workshopuri interactive.
Spaţiul urban aşteaptă să îl reinventăm!

Despre Asociatia Bohemian
Observând nevoia acerbă de educare şi acces la cultură, am ales să organizăm un eveniment complex numit Bohemian Square - Festival de Cultură Urbană. Aducând laolaltă forme diverse de artă, de la instalaţii arhitecturale, la arte vizuale sau mobilier urban şi workshopuri creative interactive, ne dorim să stârnim apetitul cât mai multor oameni pentru cultură. În această misiune, aliaţi ne sunt artişti cu un potenţial imens de a înfrumuseţa spaţiul urban şi, implicit, viaţa locuitorilor şi a turiştilor braşoveni. Pasiunea tuturor celor implicaţi este evidenta pe http://bohemiansquare.ro/ şi bineînţeles, pe 21-23 august, la Braşov. 

Un comentariu:

Unknown spunea...

Multumim pentru sprijin! :)