luni, 18 mai 2015

Conţinutul Romanian Design Week este disponibil şi pe smart phone-uri


Programul Romanian Design Week a început. Acesta este compus din expoziţia centrală ce este găzduită de Hanul Gabroveni, plus alte 40 de locaţii colaterale din Bucureşti care susţin peste 60 de evenimente satelit. Numărul mare de evenimente, conferinţe, workshop-uri şi expoziţii îi dau statutul de a fi cel mai mare eveniment din ţară dedicat designului românesc.

Pentru a putea fi cât mai uşor de urmărit acest program amplu, organizatorii Romanian Design Week alături de partenerii săi de la Mind Treat Studios pun la dispoziţia vizitatorilor o aplicaţie de mobil, în care se regăseşte lista întreagă a evenimentelor.

„Ediţia 2015 are Olanda Ţară Invitată, peste 130 de designeri români în Expoziţia Centrală, 7 expoziţii internaţionale şi peste 70 de evenimente ce cuprind Bucureştiul timp de 10 zile. De aceea am continuat să lucrăm la aplicaţia de mobil, dezvoltată încă de anul trecut, care organizează totul după dată, eveniment sau categorie – pentru orice strategie de vizitare. Poţi să:

  • Răsfoieşti tot programul festivalului
  • Adaugi un eveniment în agendă
  • Vezi ce alte evenimente se întîmplă în apropiere
  • MyRDW adună toate evenimentele la care vrei să ajungi
  • Cauţi după organizator, eveniment sau locaţie
  • Te inspiri din toate imaginile reunite sub hashtagul #RDW15

Fie că este vorba despre un eveniment din Expoziţia Centrală sau despre o lansare undeva în oraş, în aplicaţie găseşti toate informaţiile necesare ca să nu ratezi nimic”, declară Diana Dragomir, Co-founder/ Business Development Officer Mind Treat Studios.

În plus, aplicaţia prezintă un nou feature faţă de anul trecut. Este vorba de Insider Guide – „Am rugat câţiva apropiaţi RDW să ne împărtăşească evenimentele la care vor neapărat să ajungă în cadrul ediţiei 2015. Puteţi să vă inspiraţi descoperind traseele prietenilor noştri Ileana Sebe, Andreea Macri, Viki Nicola, Noemi Meilman, Adrian Soare, Ovidiu Hrin şi alţii. Aplicaţia Romanian Design Week este un must have pentru orice vizitator RDW” declară Mara Coman, Communication manager The Institute.

Aplicaţia a fost deja premiată în cadrul celei de-a doua ediţii Mobifest, cel mai mare eveniment de profil din România, care a reunit mai mult de 250 de profesionişti din industria Mobile & Web. Romanian Design Week a primit bronzul la categoria BRAND MOBILE APPLICATIONS.

De asemenea, vizitatorii expoziţiei centrale au posibilitatea de a accesa ghidul audio Romanian Design Week din cadrul aplicaţiei izi.TRAVEL. Utilizarea acestei platforme este gratuită atât pentru muzee, cât şi pentru vizitatorii lor şi reuneşte ghiduri turistice multimedia din întreaga lume. Scopul izi.TRAVEL este de a conecta oraşe, muzee şi poveştile lor, cu acei călători care vor să exploreze lumea într-un mod nou, inovator: prin intermediul unei platforme globale, deschise şi gratuite. Aceasta poate fi descărcată din App Store, Google Play sau Windows Phone Store.
__________________________________________________________________________________
Romanian Design Week este găzduit de ARCUB la noul Centru Cultural European - Hanul Gabroveni în contextul unui proiect de anvergură – Bucuresti MEMORIA | EXPLORAREA | IMAGINAREA Orasului, proiect ce lansează candidatura oraşului Bucureşti la titlul de Capitala Europeană a Culturii 2021. A doua etapă a trilogiei - EXPLORAREA (15 mai – 15 iulie) - constă în redescoperirea oraşului aşa cum este el reflectat astăzi prin ochii locuitorilor săi şi reuneşte un număr important de proiecte şi acţiuni inţiate si organizate fie de ARCUB, fie in parteneriat cu operatori culturali din Capitala.

__________________________________________________________________________________
Romanian Design Week este o sărbătoare a designului autohton, iar printre cele mai importante obiective ale acestui eveniment se numără: promovarea designului, interacţiunea dintre specialiştii din diverse ramuri ale designului, apropierea unui public cât mai larg de domeniile pe care îşi propune să le acopere, dar şi generarea contextului necesar dezvoltării acestor discipline în România.

Un proiect al The Institute, Romanian Design Week este un eveniment anual care promovează designul românesc contemporan drept instrument ce poate contribui la progresul social, economic şi cultural.

Este primul proiect dedicat în întregime designului românesc, care se adresează atât publicului, cât şi profesioniştilor. În fiecare an, Romanian Design Week trasează o hartă a evenimentelor şi spaţiilor ce promovează designul. În 2015, RDW are loc în perioada 15-24 mai.


The Institute reprezintă ecosistemul industriilor creative. Iniţiază şi organizează evenimente de 17 ani şi aduce împreună antreprenorii, profesioniştii şi publicul acestor industrii din România. Prin tot ceea ce face contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în ţară, creşte şi diversifică audienţa atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agenţiilor şi manufacturilor, promovează antreprenorii şi profesioniştii creativi pe plan naţional şi internaţional.

institute.ro
facebook.com/Institute.ro


Persoană de contact:
Sorina Dăescu Topceanu

Niciun comentariu: