marți, 17 februarie 2015

A fost anunţat Juriul Concursului Internaţional de Design - Natural Light
Grupul VELUX şi Little Sun sunt încântaţi să prezinte membrii juriului care va supraveghea desfăşurarea Concursului Internaţional de Design, Natural Light, marcând astfel aniversarea a 75 de ani a Grupului VKR Holding. Juriul este format din Olafur Eliasson, Patricia Urquiola, Ije Nwokorie, Melody Sarudzayi Joachim şi Koyo Kouoh - nume cunoscute la nivel mondial în arhitectură, design şi artă. Aceştia vor alege proiectul câştigător pentru realizarea unei ediţii speciale a unei lămpi solare.


În noiembrie 2014, organizaţia Little Sun şi Grupul VELUX şi-au unit forţele pentru a lansa un concurs de design, invitând tinerii studenţi la design să creeze, în ediţie specială, o lampă solară, marcând astfel aniversarea celor 75 de ani de existenţă a Grupului VELUX.
Folosind modelul micro-antreprenorial al organizaţiei Little Sun, proiectul Natural Light va dona un stoc iniţial de lămpi solare pentru a marca astfel începutul distribuirii acestora în comunităţile africane izolate, la preţuri accesibile.

Grupul VELUX şi Little Sun sunt încântaţi să anunţe juriul pentru Concursul de Design Natural Light. Juriul este compus din oameni cu renume în domeniile lor de activitate: Olafur Eliasson, Patricia Urquiola, Ije Nwokorie, Melody Sarudzayi Joachim, Koyo Kouoh, alături de Michael Rasmussen, Director Marketing VELUX A/S şi inginerul Frederick Ottessen, fondatorul organizaţiei Little Sun.

Olafur Eliasson, preşedintele juriului, este cel care a înfiinţat Little Sun, o organizaţie socială care a demarat la nivel global un proiect al cărui scop a fost de a aduce lumină solară sustenabilă, în zonele fără electricitate. Pe lângă Little Sun, Eliasson este cunoscut pentru lucrările sale de artă expuse în lume, precum The weather project de la London’s Tate Modern (2003), Your black horizon de la Venice Biennale (2005), şi Waterfalls din New York (2008).

Olafur Eliasson declară: “Sunt foarte încântat să prezidez juriul concursului Natural Light. Este o oportunitate deosebită de a intra în legătură cu generaţia viitoare de studenţi talentaţi. Ei sunt tinerii care au forţa şi talentul necesar pentru a găsi un răspuns la problemele globale cu care ne confruntăm. Sunt de părere că designul inovativ ar putea să schimbe ceva în viitorul nostru!”

Alături de Olafur Eliasson, cei patru membri ai juriului vor evalua proiectele prin prisma expertizei proprii.

Membră a juriului, Patricia Urquiola reprezintă unul dintre cele mai sonore nume în designul interior actual. Patricia a lucrat cu branduri de renume în design, precum Moroso, Boffi, Foscarini şi Missoni. Lucrarea sa, fotoliul Fjord, este parte a colecţiei permanente de la Muzeul de Artă Modernă din New York. Patricia s-a născut în Spania şi a studiat arhitectura la Madrid înainte de a se muta la Milano şi de a absolvi Universitatea Politecnico din Milano. În 2011, Patricia Urquiola a primit Medalla de Oro al Mérito en las Bellas Artes şi i s-a oferit Ordinul Isabella the Catholic de regele Juan Carlos I al Spaniei.


Membru al juriului, Ije Nwokorie este preşedintele companiei Wolff Olins, recunoscută ca fiind unul dintre cele mai influente branduri la nivel mondial, printre clienţii săi numărându-se Virgin Media, Skype şi GE. Ije Nwokorie s-a născut în Statele Unite ale Americii, dar şi-a petrecut cea mai parte a tinereţii lui în Nigeria, unde şi-a început studiile în arhitectură înainte de a-şi face Masteratul la Universitatea Columbia în New York. Ije este, de asemenea, consultant pentru demararea a numeroase afaceri în Africa şi susţine creşterea industriei în acea zonă. 

Membră a juriului, Melody Sarudzayi Joachim este implicată în organizaţia Plan International şi a jucat un rol complex în fondarea Trustului Alight Zimbabwe, partenerii organizaţiei Little Sun în Zimbabwe, ocupând poziţia de Vice Preşedinte.

Membră a juriului, Koyo Kouoh este curator recunoscut la nivel internaţional şi producător cultural. Cameruneză prin naştere, dar cu inima senegaleză, Koyo are o afinitate profundă pentru continentul african. Este fondatoare şi director artistic al Companiei Raw Material, un centru de artă, cultural şi social în Dakar, Senegal.

Koyo Kouoh spune: “Sunt încântată să fac parte din juriul concursului Natural Light. Accesul la energie naturală, regenerabilă este o chestiune globală şi constituie o provocare pentru viitorul nostru. Scopul nostru este să inspirăm tinerii designeri de mâine să se implice în acest demers şi aştept cu nerăbdare să văd proiectele înscrise în concurs.”

În martie 2015, juriul va analiza proiectele înscrise în concurs, iar proiectul câştigător va fi anunţat în luna mai 2015.


Concursul de Design Natural Light
De aproape 75 de ani, Grupul VELUX contribuie la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă din întreaga lume, aducând lumină naturală în casele oamenilor. Pentru a marca această aniversare, Grupul VELUX în parteneriat cu Little Sun, o organizaţie social-globală iniţiată de renumitul artist Olafur Eliasson şi inginerul Frederik Ottesen, organizează un concurs pentru a îmbunătăţi condiţiile de viaţă din zonele izolate de pe glob, unde nu există electricitate.

Concursul internaţional invită studenţii de la design din toată lumea să aducă lumină în zonele izolate din Africa prin proiectarea unei ediţii speciale a lămpii solare Little Sun.
Conceptul câştigător de lampă se va produce în 29.000 de exemplare iar un număr substanţial de lămpi vor fi vândute la preţuri rezonabile în zonele izolate din Africa.

Cum să te înscrii la concursul Natural Light
·         Înscrierea la concursul Natural Light se face începând cu data de 3 noiembrie 2014.
·         Data limită de depunere a proiectului este 15 martie 2015.
·         Toate proiectele trebuie depuse în format JPG sau bitmap, de calitate bună, pentru a putea fi analizate pe un monitor de 12.5 inch cu o rezoluţie de 1,366 x 768 pixeli. Imaginile trebuie însoţite de o descriere a proiectului de maxim 500 de cuvinte, scrisă în limba engleză. De asemenea, participanţii trebuie să depună un film de 30 sec care să prezinte proiectul. Găsiţi toate detaliile înregistrându-vă pe www.naturallight.org.
Materiale media pe VELUX Media Centre
Puteţi vedea şi descărca ultimele apariţii (video, fotografii şi materiale media) din VELUX Media Centre, accesând www.press.velux.com. Aici vă puteţi înscrie pentru a primi noutăţile VELUX. Urmăriţi-ne pe twitter.com/velux şi facebook.com/velux

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să contactaţi

Mădălina Petrescu

Despre Grupul VELUX
De peste 70 de ani, Grupul VELUX creează spaţii mai bune de locuit pentru clienţii din toată lumea, aducând lumina naturală şi aerul proaspăt în spaţiul de la mansardă. Gama noastră de produse include ferestre de mansardă, rulouri decorative şi parasolare, rolete exterioare, tunele solare, ferestre pentru acoperiş terasă, oferind soluţii pentru montaj şi pentru case inteligente. Aceste produse contribuie la crearea unui climat sănătos şi sustenabil atât pentru muncă şi studiu, cât şi pentru joacă şi relaxare. Suntem prezenţi în toată lumea prin fabricarea şi distribuirea produselor noastre în peste 40 de ţări, având aproximativ 10.000 de angajaţi. Grupul VELUX este proprietate a VKR Holding A/S, o companie cu răspundere limitată, deţinută în întregime de fundaţii şi familie. Pentru mai multe informaţii, vizitează www.velux.com

Despre VKR Holding
VKR Holding este societatea mamă care deţine un grup de companii care fabrică, lansează şi vând o gamă largă de produse care cuprinde ferestre de mansardă, ferestre verticale şi accesorii sub branduri precum VELUX, VELFAC, RATIONEL şi WindowMaster. Obiectivul companiei este să aducă lumină naturală, aer proaspăt şi să îmbunătăţească viaţa oamenilor. Pe data de 1 aprilie 2016, VKR Holding va aniversa 75 de ani de existenţă.

Despre Little Sun
Little Sun este o organizaţie socială înfiinţată de renumitul artist Olafur Eliasson şi de inginerul Frederik Ottesen pentru a oferi lumină curată, fiabilă, accesibilă celor 1.2 miliarde de oameni care trăiesc în zone izolate, fără electricitate. Lampa solară LED, concepută în primul proiect Little Sun, este cunoscută în toată lumea. Achiziţionarea acestor lămpi în zonele din lume care au electricitate face posibilă distribuirea lor în zone izolate, la preţuri reduse, accesibile, oferind astfel o alternativă pentru iluminatul toxic şi scump cu ajutorul lămpilor cu petrol.
Proiectul Little Sun pune accent pe nevoia de lumină sustenabilă oferită comunităţilor izolate prin intermediul antreprenorilor locali, creând locuri de muncă şi aducând profit la nivel local. Proiectul a fost lansat oficial în iulie 2012 la London’s Tate Modern. De atunci, peste 200,000 de lămpi Little Sun au fost distribuite în întreaga lume şi aproape jumătate din ele în zone izolate ale lumii. În aprilie 2014, Little Sun a primit o investiţie de mar­­-e impact în valoare de 5 milioane de $ de la Filantropiile Bloomberg, făcând astfel posibilă răspândirea operaţiunii Little Sun pe tot continentul african.


Pentru mai multe informaţii, vizitaţi:

Niciun comentariu: