luni, 17 noiembrie 2014

Concert de pian Raluca Stirbat - solidaritate pentru Casa Enescu din Mihaileni

Starea patrimoniului imobil in Romania nu este dintre cele mai fericite, iar conservarea si reintroducerea sa in viata comunitatilor ar trebui sa fie un obiectiv permanent in atentia organismelor cu activitate si resurse in domeniu.
 
In acest context, Ordinul Arhitectilor din Romania
​si Fundatia Pro Patrimonio ​
va aduc in atentie o "bucata" din viata compozitorului George Enescu, uitata si, din pacate, in stare foarte proasta, anume​ casa  din Mihaileni, judetul Botosani, casa in care compozitorul a copilarit 15 ani si care a devenit in timp o ruina. 
Din acest an, OAR Filiala Bucuresti si Fundatia Pro Patrimonio au demarat o campanie de salvare a casei, cu lucrari etapizate atat din prisma factorului de urgenta (casa a fost salvata de la prabusire), dar si din cauza fondurilor indisponibile.

​Dincolo de restaurare, aceasta casa, ca oricare alta, are nevoie de functionalitate, de o destinatie care sa ii dea viata si care sa o transforme intr-un bun valoros al comunitatii. Pro Patrimonio are in vedere reabilitarea casei si transformarea ei intr-un centru educational muzical.

Va adresam invitatia de a participa la un concert de pian sustinut de Raluca Stirbat - un eveniment de strangere de fonduri in cadrul Proiectului de solidaritate pentru Casa Enescu.

  
Mai multe detalii despre Proiectului de solidaritate pentru Casa Enescu: www.oar-bucuresti.ro/casa-enescu/

Niciun comentariu: