joi, 6 noiembrie 2014

Casa Enescu din Mihăileni: Pro Patromonio continuă campania de susținere a proiectului

Fundația Pro Patrimonio organizează o expoziție dedicată proiectului Casa Enescu din Mihăileni, cu prilejul recitalului extraordinar susținut de Ilinca Dumitrescu (pian) și Sherban Lupu (vioară), marți, 11 noiembrie, începând cu ora 19, în Sala Mare a Ateneului Român.

Evenimentul este organizat de Filarmonica „George Enescu”,  în parteneriat cu Institutul Cultural Român  și Ordinul Arhitecților din România. În cadrul evenimentului, participanții au ocazia să susțină restaurarea casei și înființarea unui centru educațional muzical.

Construită de bunicii din partea mamei ai compozitorului român (se presupune că în perioada 1775 1830), casa din Mihăileni (jud. Botoșani) a fost clasată  în regim de urgență ca monument istoric la finele lunii octombrie, în urma acțiunilor Societății Internaționale „George Enescu" din Viena.

De asemenea, în iunie 2014, Ordinul Arhitecților din România, prin filialele București și Nord‐Est, alături de Fundația Pro Patrimonio, au inițiat o intervenție de urgență pentru protejarea casei, realizată cu sprijinul autorităților și al comunității locale. În continuare, se urmărește valorificarea potențialului memorial al imobilului  și transformarea acestuia într‐un centru educațional muzical. Bugetul necesar pentru restaurarea casei este de aproximativ 30.000 Euro.

Expoziția dedicată  proiectului va putea fi văzută  în rotonda Ateneului, în pauza recitalului din 11 noiembrie, când maestrul Sherban Lupu va lansa ultimele două volume din seria „George Enescu ‐ lucrări inedite”. Cu acest prilej se vor putea face donații pentru susținerea proiectului, fiind posibilă  și înscrierea în organizație.

Contribuțiile anuale ale membrilor (50 lei / membru, 250 lei / familie sau companie) urmează să fie direcționate tot spre acest proiect.

Biletele se pot cumpăra la casa de bilete a Filarmonicii „George Enescu”  și online: http://www.fge.org.ro/ro.html.Niciun comentariu: