marți, 14 octombrie 2014

Câştigătorul premiului RIBA 2014 pentru excelenţă în arhitectură, în programul RIFF

Arhitectul Richard Jacobson este directorul biroului de arhitectura al anului 2014 in cadrul Premiilor Institutului Regal al Arhitectilor Britanici, pentru stabilirea standardului de excelenta in arhitectura europeana. Acesta va prezenta in cadrul conferintei RIFF 2014 proiectul cladirilor Abercrombie si John Henry Brookes, ale Universitatii Oxford, proiect in valoare de 132 milioane de lire sterline.

Despre participarea la RIFF 2014, Richard Jobson a declarat: “Este un privilegiu de a fi invitat in calitate de speaker la editia de anul acesta a conferintei RIFF si de a avea oportunitatea de a prezenta unele dintre proiectele noastre recent finalizate in Marea Britanie. Aceasta va fi prima mea vizita la Bucuresti.”

Proiectul include o noua biblioteca, spatiu principal de predare sociala, amfiteatre, centru de servicii pentru studenti, spatii de acomodare si spatii comerciale. Fatada cladirii este un instrument ce compune reteaua campusului intr-un mod omogen si creeaza medii unice pentru fiecare sectie in parte. Din punct de vedere conceptual, fatada face referire la valorile Universitatii Oxford.


„Biroul nostru de arhitectura are un portofoliu vast de noi proiecte finalizate recent, precum clădirile universitare realizate pentru Oxford Brookes University şi Winchester University, proiecte care au primit premii RIBA si Civic Trust, sau noua Ambasada a Marii Britanii la Yemen. In ultimii ani, am fost in prima linie a schimbarilor care au loc in cadrul sectorului universitar in Marea Britanie, creand noi spatii didactice pentru a satisface nevoile Generatiei “Y”. Proiectele sunt, de asemenea, exemple ale abordarii noastre de arhitectura sustenabila, fiind cotate BREEAM Excellent. Oxford Brookes a fost recent desemnata ‘Clădirea Sustenabilă a Anului 2014′ de catre Institutul Regal al Arhitectilor Britanici, insitut ce ne-a acordat, de asemenea, distinctia de ‘Biroul de Arhitectură al Anului 2014”, a mai precizat arhitectul.

RIFF face parte din seria expoconferintelor internationale de arhitectura organizate de ABplus Events in 2014 la Bucuresti, Varsovia si Budapesta, impreuna cu Ordinul Arhitectilor din Romania, Asociatia Arhitectilor Polonezi si Camera Arhitectilor din Ungaria. 

Website: www.ieriff.ro

Niciun comentariu: