luni, 15 septembrie 2014

UN CEAS PENTRU ARTĂ!

Muzeul Naţional de Artă al României vă invită în luna septembrie la o serie de vizite cu ghidaj gratuit în expoziţia De la Şcoala de Belle-Arte la Academia de Arte Frumoase. Artişti la Bucureşti între 1864-1948, deschisă până pe 28 septembrie 2014 la parterul Galeriei Naţionale.

Vizitele vor avea loc astfel:
·      Joi, 18 septembrie, ora 17.30
·      Sâmbătă, 20 septembrie, ora 11.30

Se plăteşte doar biletul de acces în expoziţie, fără taxa de ghidaj obişnuită. Participarea se face pe bază de programare la telefon 021.314.81.19 sau prin e-mail la programari@art.museum.ro, în limita locurilor disponibile.  

Expoziţia De la Şcoala de Belle-Arte la Academia de Arte Frumoase. Artişti la Bucureşti între 1864-1948 include peste două sute de lucrări de pictură, sculptură şi grafică, dintre care unele expuse în premieră. Selecţia este reprezentativă pentru aproape o sută de ani din istoria Şcolii Naţionale de Belle-Arte, ilustrând parcursul învăţământului artistic românesc de înalt nivel şi evoluţia artei moderne româneşti.

Şcoala Naţională de Belle-Arte a fost fondată în iunie 1864, graţie eforturilor pictorilor Theodor Aman, devenit primul său director, şi Gheorghe Tattarescu. Clasată iniţial în rândul şcolilor secundare, instituţia a dobândit recunoaşterea statutului său universitar în anul 1931. De-a lungul timpului, rectori au fost mari artişti cu har pedagogic, printre care George Demetrescu Mirea, Camil Ressu, Eustaţiu Stoenescu, Jean Al. Steriadi, Alexandru Ciucurencu.

Scenografia expoziţiei De la Şcoala de Belle-Arte la Academia de Arte Frumoase. Artişti la Bucureşti între 1864-1948  îşi propune să poarte publicul într-o călătorie în timp, în ambianţa vechilor ateliere de pictură, reunind foşti profesori şi elevi prin lucrări ce provin din colecţiile secţiei de Artă Românească Modernă şi ale Cabinetului de Desene şi Gravuri din Muzeul Naţional de Artă al României şi din colecţia Muzeului Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti.

Tarif: 10 lei (preţ întreg)/pensionari: 5 lei/ elevi şi studenţi: 2,5 lei
Înscrieri la: programari@art.museum.ro sau 021.314.81.19


 Expo ''De la Scoala de Belle-Arte la Academia de Arte Frumoase'' (1)

Alexandru Ciucurencu - Calcatoreasa, 1924

Nicolae Vermont - Femei in atelier, 1915

Niciun comentariu: