marți, 23 septembrie 2014

Arhitext, printre finaliştii concursului „Cele mai frumoase cărţi din România 2014"

Arhitext se regăseşte pe lista finaliştilor din cadrul concursului naţional de design de carte "Cele mai frumoase cărți din România, ediția 2014", cu "Trans(a)parenţe – Arhitectura Europei Centrale și de Est".

Concursul naţional de design de carte „Cele mai frumoase cărţi din România”, ediţia 2014, are 39 de titluri finaliste, alese din 196 de cărţi înscrise în competiţie de către editurile, graficienii sau designerii de carte din România şi Republica Moldova. 

Juriul a evaluat cărţile înscrise ţinând cont de raportul dintre tema sau natura cărţii, intenţia concepţiei vizuale şi realizarea/ manifestarea acestora în produsul finit. 

Criteriile de jurizare includ concepţia grafică, designul micro şi macrotipografic, oglinda paginii şi aşezarea în pagină, prezentarea cărţii (raportul dintre designul coper­tei, supracopertei şi al interiorului), calitatea producţiei (alegerea suportului, imprimarea, legatoria, alte finisaje şi tehnici). 



Membrii juriului au fost: Corinne Trovarelli (preşedinte), Arina Stoenescu, Timotei Nadasan, Daniela Chiorean, Alexe Popescu, Anca Mihulet şi Mihaela Paraschivu.

Lista cărţilor selectate de juriu în cadrul concursului naţional de design de carte poate fi consultata pe www.celemaifrumoasecarti.ro


Proiectul cultural este organizat de Asociaţia pentru Performanţă şi Cultură şi este finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. 

Premiile vor fi anunţate la gala de premiere care are loc la vernisajul expoziţiei „Cele mai frumoase cărţi din România” 2014, în data de 6 octombrie, ora 19.00, la UNAgaleria, Bucureşti.

Niciun comentariu: