joi, 13 martie 2014

Muzeul Naţional al Ţăranului Român a primit distincţia GADIF, în semn de recunoaştere a contribuţiei sale la promovarea limbii franceze în România





În cadrul activităţilor dedicate lunii francofoniei 2014, Grupul Ambasadelor, Delegaţiilor şi Instituţiilor Francofone din România (GADIF) a acordat distincţia GADIF Muzeului Naţional al Ţăranului Român, în semn de recunoaştere a contribuţiei sale la promovarea plurilingvismului în România, mai ales pentru o semnalistică originală, în limba franceză. GADIF a creat această distincţie pentru a recompensa contribuţia la promovarea valorilor francofoniei în România.

Evenimentul a avut loc joi, 13 martie 2014, la 11.30, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român.

Acordarea distincţiei a fost făcută de Preşedintele GADIF şi Delegat Valonia-Bruxelles la Bucureşti, Domnul Benoit Rutten, în prezenţa Excelenţei Sale, Domnul Jean-Hubert Lebet, Ambasador al Elveţiei, a Şefului Antenei Regionale OIF, Domnul David Bongard şi a altor reprezentanţi ai corpului diplomatic la Bucureşti.





GADIF a acordat pentru prima oară aceasta distincţie Muzeului Naţional de Artă al României, în 2013, care a ales să facă, cu ocazia renovării Muzeului Colecţiilor de Artă, semnalistica în limba franceză.

În urma summit-ului Francofoniei de la Montreux din 2010, reprezentanţii membrilor Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei în România, continuând cooperarea informală anterioară, au creat Grupul Ambasadelor, Delegaţiilor si Instituţiilor Francofone din România (GADIF). GADIF, grup informal care îşi desfăşoară activitatea în consens şi pe bază voluntară, are ca obiectiv apărarea şi promovarea limbii franceze, pe care membrii grupului o împărtăşesc, şi a valorilor pe care le poartă (diversitatea culturală, lingvistică, drepturile omului etc.). Membrii GADIF sunt Ambasadele statelor Armenia, Canada, Cipru, Egipt, Franţa, Liban, Maroc, Monaco, Republica Democrată Congo, Elveţia, Tunisia, Vietnam, precum şi Delegaţia Valonia-Bruxelles, Antena Regională a Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei pentru Ţările Europei Centrale şi Orientale, şi Biroul Agenţiei Universitare a Francofoniei pentru Europa Centrală şi Orientală. GADIF se bucură, în desfăşurarea activităţilor sale, de sprijinul preţios al autorităţilor române, în special al Ministerului Afacerilor Externe.

Niciun comentariu: