joi, 6 martie 2014

Arhitectul olandez Joost Ector prezintă proiectul „Office IMd Rotterdam” în aprilie, la Bucureşti








În perioada 7-8 aprilie 2014, la Bucureşti va avea loc cea de-a patra ediţie a Expoconferinţei Internaţionale de Arhitectură GIS, unde arhitectul olandez Joost Ector va prezenta proiectul „Office IMd Rotterdam”.



































Proiectul „Office IMd Rotterdam” a fost pe lista finaliştilor premiilor de design interior LEAF 2013.  Biroul, conceput ca sediu pentru compania de inginerie IMd este o fostă fabrică de oţel de 2014 mp din Rotterdam. Designul interior al clădirii este unul special, care iese foarte mult în evidenţă. Arhitectul a amenajat unele spaţii ale clădirii cu locuri de întalnire pentru angajaţi decorate cu banci pentru picnic, scaune galbene şi covoare imprimate cu iarbă şi flori. „Este un design neobişnuit pentru o cladire de birouri, dar care are mari avantaje. Utilizatorii sunt în contact permanent atât cu cladirea în sine, cât şi unul cu celălalt, ceea ce încurajează întalnirea şi implicarea. Oferă, de asemenea, o tensiune spaţială optimă: poduri, pasaje subterane şi scări pentru a experimenta spaţiul şi oamenii din diferite perspective. Datorită faptului că nu s-a climatizat toată cladirea, ci doar pavilioanele, consumul de energie a fost, de asemenea, redus la minimum. Proiectul este, astfel, unul extrem de sustenabil, folosindu-se materiale reciclabile, o cladire deja existentă ca temelie şi aducând un impuls pozitiv pentru zona înconjuratoare”, a precizat arhitectul pentru site-ul www.ectorhoogstad.com

Joost Ector este Partener şi Design Principal în cadrul biroului independent de arhitectură Ector Hoogstad Architects (EHA), cu sediul în Rotterdam, oraşul cu cel mai mare port european şi cu cea mai mare densitate de arhitecţi din Olanda. Timp de opt ani, acesta a făcut parte din conducerea BNA (the Royal Institute of Dutch Architects), departamentul din Rotterdam.

Ector Hoogstad Architecten a câştigat, de asemenea, la categoria ‘Refurbishment of the Year’ din cadrul premiilor LEAF 2013, care au fost decernate în septembrie 2013, cu proiectul W-Hal (clădirea departamentului de Inginerie Mecanică) al fostului Colegiul Tehnic din Eindhoven.

La GIS 2014, alături de Joost Ector participă arhitecţi şi designeri care au semnat interioarele premiate din ultimul an, câştigători ai concursurilor internaţionale la secţiunile: birouri, hoteluri, baruri, restaurante, spa-uri, rezidenţial, sport, băi şi multe altele.

Expoconferinţa de Arhitectură de Interior, Design, Mobilier şi Iluminat GIS face parte din seria expoconferinţelor internaţionale de arhitectură şi antreprenoriat organizate de ABplus Events, alături de INGLASS, LAUD, RIFF şi CONTRACTOR.

Data, locaţia: 7-8 aprilie 2014, Bucuresti
Structura evenimentului: expoconferinţă - sesiuni plenare, workshop-uri specializate, expoziţie tematică
Organizatori: ABplus Events, Ordinul Arhitecţilor din România
Sponsori: ABB, BASF, SKYLUX
Partener media principal: Igloo
Partener de comunicare: Zeppelin
Partener Media Online: Spaţiul Construit
Parteneri media: Arhitectura, Arhitext, Roarhitect, Inspirationist,  Pardoseli, Spa Magazin, Mansarde şi Acoperişuri, E-architect
Website: www.iegis.ro

Niciun comentariu: