joi, 27 februarie 2014

Ultima zi de înscriere pentru International VELUX Award 2014






3 martie 2014 este ultima zi de înscriere pentru concursul International VELUX Award 2014 pentru studenţii la Arhitectură. Studenţii interesaţi care nu se înscriu până la această dată pierd şansa de a concura alături de studenţii la arhitectură din toată lumea, de a-şi prezenta proiectul în revista The Architectural Review precum şi şansa de a câştiga marele premiu în valoare de 30.000 euro.
Până în acest moment s-au înscris aproape 1.700 de studenţi individuali sau echipe de studenţi din întreaga lume. Toţi cei înscrişi în concurs vor trebui să trimită în următoarele trei luni proiectele lor pe tema concursului Light of Tomorrow.
Ne dorim cât mai mulţi participanţi din România, care să prezinte cu mândrie tendinţelor viitoare ale utilizării luminii în arhitectură, aşa cum s-a întâmplat la ediţia precedentă a concursului, când o echipă de studenţi arhitecţi de la Universitatea Politehnică din Timişoara îndrumaţi de către arhitect Bogdan Demetrescu, a câştigat menţiune cu proiectul Interactive Natural Light Source, spune Mădălina Petrescu, Arhitect la VELUX România.
În cei 10 ani de când se organizează, acest concurs şi-a câştigat pe deplin recunoaşterea în rândul studenţilor. În anul 2012, s-au înscris peste 3.200 de studenţi din 59 de ţări şi numărul de proiecte care au fost transmise şi evaluate de către juriul internaţional a fost de 986.

Pentru ediţia din 2014, juriul a fost desemnat şi cuprinde profesionişti cu o experienţă vastă în domeniu; nume cu recunoaştere mondială pentru activitatea didactică, jurnalism, cât şi pentru importante proiecte de arhitectură realizate.

Unul dintre aceştia este Craig Dykers de la compania americană Snøhetta, cel care în prezent lucrează la finalizarea pavilionului National September 11 Memorial Museumde la World Trade Center din New York.
Tema concursului Light of Tomorrow este un punct de plecare care le oferă studenţilor oportunitatea de a se aventura în multe detalii. Într-o lume în care atenţia este de cele mai multe ori acordată structurilor arhitecturale în ansamblul lor, acest concurs creează ocazia de a analiza în detaliu aspectele legate de lumina naturală în arhitectură, spune Craig Dykers.
În calitate de editor al revistei internaţionale de arhitectură AR/The Architectural Review, Catherine Slessor face parte din juriu, iar revista pe care o reprezintă este partener al acestui concurs. Acest parteneriat presupune publicarea proiectelor câştigătoare în paginile revistei.
Suntem încântaţi să putem aduce această nouă abordare concursului şi să putem oferi o şansă unică studenţilor câştigători de a fi prezentaţi comunităţii internaţionale a arhitecţilor, spune Per Arnold Andersen, reprezentantul Grupului VELUX în juriu.

Din juriu mai fac parte şi Roisin Heneghan (Irlanda) şi Magda Mostafa (Egipt).

Concursul International VELUX Award este concursul în care îşi găsesc loc toate ideile şi conceptele legate de rolul luminii naturale – nu doar ca o componentă de design sau simplu factor extern, ci ca şi element esenţial şi durabil. Premiul cel mare este în valoare de 30.000 euro. 

Despre VELUX – viziune şi tradiţie
VELUX este o companie daneză înfiinţată pornind de la viziunea fondatorului, Villum Kann Rasmussen, inventatorul ferestrei de mansardă, care şi-a dorit să asigure lumină naturală, aer proaspăt şi calitate vieţii oamenilor în spaţiile în care trăiesc şi muncesc. În prezent, aceste trei beneficii se regăsesc în milioane de case din întreaga lume.
Numele VELUX derivă din două cuvinte, VEntilatio (lat. Ventilaţie) şi LUX (lat. Lumină), fiind marcă înregistrată încă din anul 1942. Astăzi, după mai mult 70 de ani de la instalarea primei ferestre de mansardă într-o şcoală din Danemarca, viziunea VELUX a evoluat dar valorile au rămas aceleaşi.
Încă de la început, VELUX şi-a propus să fie o companie model, care fabrică produse folositoare oamenilor şi care îşi tratează clienţii şi furnizorii într-un mod exemplar. Prin produsele inventate şi dezvoltate în ultimii 70 de ani, contribuim la îmbunătăţirea climatului interior al spaţiilor de locuit, aducând lumina naturală şi aerul proaspăt în interiorul mansardei.
VELUX - Inovaţie pentru viitor
La nivel de grup, VELUX a dezvoltat propria viziune asupra locuinţelor sustenabile – cunoscută sub denumirea de Casă Activă – care presupune construirea de clădiri care produc mai multă energie decât consumă, asigurând în acelaşi timp un mediu mai sănătos, mai curat şi mai sigur.
Villum Kann Rasmussen, spunea la început "Un experiment este mai valoros decât părerile a o mie ale experţilor". Această idee a însoţit evoluţia VELUX pe piaţa construcţiilor noi şi a renovărilor şi a stabilit standarde înalte în privinţa inovaţiilor şi a performanţelor propriilor produse.
Începând din anul 2007, VELUX a dezvoltat programul denumit Model Home 2020 care cuprinde un proiecte rezidenţiale situate în 6 ţări europene, construcţii capabile să se susţină singure din punct de vedere al energiei consumate pentru a asigura un climat interior confortabil. Toate casele din acest program se caracterizează printr-o abundenţă de lumină naturală şi o ventilaţie permanentă şi eficientă, ceea ce le transformă în exemple reuşite de locuinţe sustenabile. Fiecare astfel de proiect a fost monitorizat timp de cel puţin un an, perioadă în care casele au fost locuite, pentru a se putea înregistra toţi parametrii esenţiali asigurării unui stil de viaţă confortabil.
În prezent, noi proiectele inovative sunt în curs de dezvoltare în diverse zone climatice şi culturale din lume. Orice astfel de exemplu demonstrează că o locuinţă sustenabilă este posibil de realizat prin încorporarea tehnologiilor moderne şi a stilurilor şi materialelor de construit tradiţionale şi că are potenţialul de a deveni un standard în viitor.
VELUX în România
Grupul VELUX este prezent în România de peste 17 ani, comercializând pe piaţa locală cea mai vastă gamă de ferestre de mansardă, potrivite atât acoperişurilor înclinate cât şi celor terasă - jaluzele, rulouri interioare şi parasolare, produse de instalare şi izolare termică, dispozitive de comandă şi control.
Produsele VELUX disponibile în România sunt utile pentru orice fel de proiect de construcţii, clădiri noi sau renovate, publice sau private, şi sunt comercializate exclusiv prin reţeaua naţională de distribuitori specializaţi în domeniul materialelor de construcţii.
Pe lângă produsele şi soluţiile tehnice oferite proiectelor de construcţii prevăzute cu mansardă, se remarcă serviciile de consultanţă şi asistenţă tehnică, fără de care nu se poate înregistra succesul deplin al unui proiect. În calitate de expert al soluţiilor pentru mansardă, VELUX este alături de clienţii săi înainte şi după procesul de achiziţie al produselor, asigurându-se că se respectă nevoile personalizate ale locuirii, stilul arhitectural al fiecărui proiect în parte şi se asigură un montaj corect pentru fiecare produse VELUX.
Consultaţi pagina oficială www.velux.ro pentru a afla detalii despre VELUX în România.
Mai multe informaţii, pe www.velux.ro
Mădălina Petrescu, Marketing & Design Manager
VELUX România S.R.L.
Telefon: + 40 268 40 27 23
E-mail: romania.marketing@velux.com

Niciun comentariu: